Vanaf 3 mei nog enkel eenrichtingsverkeer in Kustlaan tussen Van Bunnenlaan en Lippenslaan
Volledig scherm
Vanaf 3 mei nog enkel eenrichtingsverkeer in Kustlaan tussen Van Bunnenlaan en Lippenslaan © rv

Definitief eenrichtingsverkeer in Kustlaan tussen Van Bunnenlaan en Lippenslaan

Knokke-HeistKnokke-Heist voert vanaf maandag 3 mei  eenrichtingsverkeer in de Kustlaan in tussen de Van Bunnenlaan en Lippenslaan. 

 1. En plots zijn veertien kunstwerken met waarde van 20 miljoen euro weg uit natuurgebied in Knokke-Heist: “Het is hier geen jungle”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  En plots zijn veertien kunstwer­ken met waarde van 20 miljoen euro weg uit natuurge­bied in Knok­ke-Heist: “Het is hier geen jungle”

  “Zonder vergunning kunnen we niet tolereren dat er zomaar kunstwerken worden neergepoot. Zeker niet in natuurgebied.” Burgemeester Piet De Groote (GBL) heeft veertien kunstwerken van de openluchtexpo Sculpture Link laten verwijderen. Reden? Er was geen vergunning. Curator Alexander Tuteleers wist naar eigen zeggen van niks. Iets wat ze in Knokke-Heist dan weer tegenspreken. Het resultaat blijft hetzelfde: de kunstwerken van de Britse kunstenaar Barry Flanagan, met een waarde van 20 miljoen euro, zijn weggehaald.
 1. Vijf weekendtips in Zuid-West-Vlaanderen: van historische vliegtuigen over hardcoretoestanden naar een uitgestelde carnavalstoet
  PREMIUM
  Tielt/Moorsele/Ieper/Zwevezele/Menen

  Vijf weekend­tips in Zuid-West-Vlaanderen: van histori­sche vliegtui­gen over hardcore­toe­stan­den naar een uitgestel­de carnaval­stoet

  Aan de weergoden zal het niet liggen. Het begin van de grote vakantie kondigt zich veelbelovend aan, een paraplu zal je in het beste geval alleen nodig hebben om wat beschutting te zoeken tegen de zon. Ideaal weer dus om er op uit te trekken in onze regio. De activiteitenkalender is goed gevuld, met aanraders zoals het Kunstenfestival in Watou, de Berenfeesten in Meulebeke en de Maria-Ommegang in Poperinge. Voor wie last minute nog wat inspiratie zoekt, selecteerden we graag nog vijf andere ideeën voor een uitstapje, of meer. Geniet ervan!