Luc De Groote (midden) werd in 2009 voorgesteld als nieuw hoofd van toerisme. Op foto: zijn voorganger Danny Despieghelaere, Luc De Groote en burgemeester Leopold Lippens.
Volledig scherm
PREMIUM
Luc De Groote (midden) werd in 2009 voorgesteld als nieuw hoofd van toerisme. Op foto: zijn voorganger Danny Despieghelaere, Luc De Groote en burgemeester Leopold Lippens. © JVK

De man die het ‘merk’ Knokke-Heist op de kaart zette, is overleden na slepende ziekte: “Hij zorgde mee voor ons sterk en exclusief imago”

Knokke-HeistLuc De Groote, voormalig directeur marketing bij de dienst Toerisme van Knokke-Heist, is op 65-jarige leeftijd overleden aan een slepende ziekte. Luc was als zelfstandig extern consultant jarenlang het gezicht van de vzw Toerisme en zette Knokke-Heist als ‘merk’ op de kaart. Tal van zijn initiatieven kenden bijzonder veel bijval en blijven tot op vandaag springlevend. “Luc was diegene die de werking van de vzw moderniseerde en een nieuw elan gaf”, zegt schepen Anthony Wittesaele (GBL). 

 1. Onze journaliste, zelf kind van de zee, keert terug naar haar strandbloemen, net erkend als immaterieel erfgoed: “Alleen te koop voor de mooiste schelpjes van de waterlijn”
  PREMIUM
  Kust

  Onze journalis­te, zelf kind van de zee, keert terug naar haar strandbloe­men, net erkend als immateri­eel erfgoed: “Alleen te koop voor de mooiste schelpjes van de waterlijn”

  Haar huwelijksboeket maakte onze journaliste Leen Belpaeme met papier uit een oud boek. Een blijvende herinnering en eeuwige getuige aan die mooie dag, maar ook een mijmering naar die herinneringen uit haar jeugd. Al in de winter haalt ze het crêpepapier boven om strandbloemen te vervaardigen, om ze dan ’s zomers op het strand te verkopen, vaak tegen hoge prijzen. Lees: de mooiste schelpjes van het strand. Deze week is de productie van strandbloemen erkend als immaterieel erfgoed. Leen keert, samen met veel andere kustbewoners, vol nostalgie nog een keer terug naar de waterlijn.
 1. Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten
  Play

  Bernie Sanders zamelt bijna 1,5 miljoen euro in door populaire wanten

 2. Truck vol karaokemateriaal rijdt te snel en mist dan bocht
  Play

  Truck vol karaokema­te­ri­aal rijdt te snel en mist dan bocht