Sterren en hemellichamen zullen de bomen een bijzondere aanblik geven.
Volledig scherm
Sterren en hemellichamen zullen de bomen een bijzondere aanblik geven. © Benny Proot

'De kleine prins' brengt magie naar Knokke-Heist

KNOKKE-HEISTDe gemeente Knokke-Heist investeert de komende drie jaar fors in nieuwe kerstverlichting én een gratis Lichtfestival. Het thema wordt 'De kleine prins', naar het wereldberoemde boek van Antoine de Saint-Exupéry. "Dit zal een enorme boost geven aan het toerisme", zegt schepen Anthony Wittesaele.

 1. Speciale eenheden moeten illegaal uit schip halen, advocaat haalt hard uit naar politie: “Als ze niet met geweld om kunnen, moeten ze andere stiel kiezen”
  Zeebrugge

  Speciale eenheden moeten illegaal uit schip halen, advocaat haalt hard uit naar politie: “Als ze niet met geweld om kunnen, moeten ze andere stiel kiezen”

  Een Algerijnse transmigrant riskeert 18 maanden cel, omdat hij afgelopen zomer de haven van Zeebrugge op stelten zette. A.A. verschanste zich op een schip en bedreigde volgens het parket agenten met onder meer een hakbijl. Speciale eenheden moesten hem naar het vasteland halen. Zijn advocaat wil hem echter vrijgesproken zien en haalde hard uit naar de politie.
 2. Nu ook Antwerpse vastgoedman en vennoot van horecabaas aangehouden in dossier rond smokkel van 3,2 ton cocaïne
  PREMIUM
  Antwerpen/Knokke

  Nu ook Antwerpse vastgoed­man en vennoot van horecabaas aangehou­den in dossier rond smokkel van 3,2 ton cocaïne

  Het dossier rond de smokkel van 3,2 ton cocaïne via de haven van Rotterdam, maar met vertakkingen tot in Antwerpen en zelfs Knokke, neemt steeds grotere proporties aan. In opdracht van het gerecht in Brugge werden maandag dertien huiszoekingen uitgevoerd in heel Vlaanderen. Vier personen werden aangehouden, waaronder een Antwerpse vastgoedmakelaar en horecabaas. Beiden zijn geen onbesproken blad.
 3. Bart Desmidt scoort met vernieuwde Bartholomeus opnieuw 18 op 20 in Gault&Millau: “En dat met een stuk minder personeel”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Bart Desmidt scoort met vernieuwde Bartholo­meus opnieuw 18 op 20 in Gault&Millau: “En dat met een stuk minder personeel”

  Restaurant Bartholomeus in Knokke-Heist is enkele maanden na de heropening bekroond met 18 op 20 in de Gault&Millau-gids. De zaak kreeg bovendien de award ‘New concept of the year’. Voor chef-kok Bart Desmidt (50) een bekroning voor het harde werk in een moeilijk coronajaar. “Ik heb nooit gewerkt met als doel in een gids te staan, maar natuurlijk doet de erkenning enorm veel deugd”, zegt Desmidt, die vanaf komend weekend opnieuw start met een takeawaymenu. “Al pakken we het nu anders aan dan tijdens de eerste lockdown."
 1. Pyromaan steekt per ongeluk zichzelf in brand
  Play

  Pyromaan steekt per ongeluk zichzelf in brand

 2. Deze smartphone is een echt beest voor gamers
  Play
  games

  Deze smartphone is een echt beest voor gamers