BELGA
Volledig scherm
© BELGA

Coronacrisis of niet: stadskas van Knokke-Heist blijft goed gevuld, al nam pandemie toch stevige hap

Knokke-HeistOndanks de coronacrisis zit er nog steeds 34 miljoen euro in de stadskas van Knokke-Heist. Dat blijkt uit de jaarrekening van de kustgemeente. Straf, zeker als je weet dat ze al twaalf jaar niet meer geleend hebben. Toch liet de coronacrisis zich wel degelijk voelen in de stadskas.

 1. Hoogrendementsglas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?
  Livios

  Hoogrende­ments­glas isoleert tot 12 keer beter dan enkel glas: hoeveel bespaar je op energie door je ramen te vervangen?

  Willen we de klimaatdoelstellingen halen, zullen we allemaal in actie moeten schieten. Jij kan onder meer je steentje bijdragen door je verouderde woning energiezuinig te renoveren, denk bijvoorbeeld aan het isoleren van je dak of gevel of plaatsen van hoogrendementsglas. Dat is niet alleen goed voor het milieu, maar óók voor je portemonnee. Bouwsite Livios zocht uit hoeveel je kan besparen door je oude ramen te vervangen en welke premies je daarvoor kan aanvragen.
 2. Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”
  Tweakers

  Welke laptops kunnen pronken met de beste batterij? “De langste accuduur van maar liefst 19 uur en 21 minuten hebben we op dit toestel gemeten”

  De bedenkers van de laptop hadden destijds een helder doel: computers makkelijk overal mee naartoe nemen. In bepaalde omstandigheden wil je zo’n ding dan ook gebruiken op plaatsen waar niet meteen een stopcontact in de buurt is. En dat liefst zo lang mogelijk. Laptopexpert Jelle Stuip van technologiesite Tweakers tipt daarom, binnen drie prijsklassen, de laptops met een langgerekt batterijleven.
 3. MIJN STAD. Het Blankenberge van ‘kind van de zee’ Peter Sabbe: “Die leuke sfeer van de jachthaven... Daar moet je toch van houden?”
  PREMIUM

  MIJN STAD. Het Blankenber­ge van ‘kind van de zee’ Peter Sabbe: “Die leuke sfeer van de jachthaven... Daar moet je toch van houden?”

  Stilzitten? Dat staat niet in het woordenboek van Blankenbergenaar Peter Sabbe. De zaakvoerder van vastgoedkantoor Callier is in zijn vrije tijd voorzitter van de gebuurtekring Haven en van de Vlaamse Vereniging voor Watersport Blankenberge. Verder is hij de drijvende kracht achter de Havenfeesten, de Ostrea Rose Classic Race en het Shantykoor. Of hij nog over tijd had voor een babbel over zijn geliefde badstad? Zeker en vast. “Op het mooiste plekje is er nu wat kakofonie.”
  Blankenberge