Illustratiebeeld.
Volledig scherm
Illustratiebeeld. © Benny Proot

Coronabon levert lokale economie in Knokke-Heist half miljoen euro op in één week

Knokke-HeistDe ‘coronabon’ in Knokke-Heist blijkt een groot succes. In de eerste week is er in de badplaats al een half miljoen euro gespendeerd. De meeste uitgaven gebeuren in schoenwinkels, modeboetieks en bij slagers-traiteurs.

 1. Modezaak Brooklyn slaakt noodkreet: “Laat verkoop op afspraak toe premier De Croo, anders gaan retailers over de kop”
  Kortrijk/Waregem/Brugge/Oostende/Knokke-Heist/Gent/Roeselare

  Modezaak Brooklyn slaakt noodkreet: “Laat verkoop op afspraak toe premier De Croo, anders gaan retailers over de kop”

  Het water staat veel moderetailers aan de lippen. Ubbe Descamps van modezaak Brooklyn richt zich in een video tot premier Alexander De Croo (Open Vld): “Laat vanaf december verkoop op afspraak toe, anders gaan winkels en kleine ketens zoals de onze, zelfstandig gerund, over de kop. Je lost niet alles op met subsidies. Laat ons alsjeblieft op een veilige manier ondernemen. Het stoort me vooral dat de urgentie nu lijkt te ontbreken bij de nieuwe federale regering”, aldus Ubbe Descamps. Ook Julie Verduyn van schoenen Verduyn sluit zich bij de oproep van Brooklyn aan.
 2. Coronacrisis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?
  Sparen

  Coronacri­sis dwong ons tot digitaal bankieren. Was uw bank er klaar voor?

  Het voorbije jaar heeft de manier waarop we bankzaken uitvoeren serieus veranderd. We bankieren massaal digitaal, sparen meer dan ooit en ook jongeren wagen zich nu vaker aan beleggingsfondsen. Ook de banken zelf moesten zich pijlsnel aan de nieuwe realiteit aanpassen. Hoe bracht uw huisbank het er vanaf? Heeft ze u in positieve zin verbaasd of was u eerder ontgoocheld? Laat het ons weten via deze korte online enquête.
 1. Vlaming breekt wereldrecord wijnglazen dragen met één hand
  Play
  record

  Vlaming breekt wereldre­cord wijnglazen dragen met één hand

 2. Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel
  Play

  Zoo in Denemarken nodigt kerstman uit in glazen bubbel