Benny Proot
Volledig scherm
© Benny Proot

Braderie in Lippenslaan en Dumortierlaan

Knokke-HeistHet komende weekend krijgen de handelaars van de Lippenslaan en Dumortierlaan opnieuw de gelegenheid om hun stock aan koopwaar uit te stallen en te verkopen.

 1. Ongeruste leerlingen, ouders en leerkrachten van De Pluim en Het Anker protesteren vlak voor gemeenteraad: schooldossier verdeelt ook meerderheidspartij
  Knokke-Heist

  Ongeruste leerlingen, ouders en leerkrach­ten van De Pluim en Het Anker proteste­ren vlak voor gemeente­raad: schooldos­sier verdeelt ook meerder­heids­par­tij

  Tientallen schoolkinderen, ouders, leerkrachten en andere sympathisanten van gemeentescholen De Pluim en Het Anker in Knokke-Heist zijn donderdagavond, bij de start van de gemeenteraad, samengekomen om te protesteren. De reden van hun onrust: de mogelijke overname van de scholen door het gemeenschapsonderwijs. Ook binnen de meerderheidspartij Gemeentebelangen zijn de meningen verdeeld.
 2. Steeds meer werkgevers delen een winstpremie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?
  Jobat

  Steeds meer werkgevers delen een winstpre­mie van zo’n 900 euro met hun werknemers: kom jij ook in aanmerking?

  De winstpremie blaast dit jaar vijf kaarsjes uit. Concreet kunnen werkgevers via deze premie hun medewerkers laten delen in de winst van het voorafgaande boekjaar. HR-dienstverlener SD Worx berekende dat in de eerste zeven maanden van 2022 meer werknemers van zo’n premie genoten dan vorig jaar. Hoe weet je of je daarvoor in aanmerking komt? En hoe werkt dat precies? Jobat.be schept duidelijkheid.
 1. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.