Benedickt Vertriest is gepassioneerd door wijn
Volledig scherm
PREMIUM
Benedickt Vertriest is gepassioneerd door wijn © Benedickt Vertriest

Blind wijn proeven? Voor Benedickt (50) is het de enige optie, toch start hij met eigen wijnhandel: “Smaak en geur zijn het belangrijkste”

Knokke-HeistBlind wijn proeven? Voor Benedickt Vertriest (50) is het de enige mogelijkheid. Tien jaar geleden verloor de man zijn zicht na een medische fout. Zijn succesvolle groothandel in werkkledij moest Benedickt noodgedwongen stoppen. Maar in een hoekje blijven zitten? Neen, dat was niet aan hem besteed. Hij richtte zich volledig op zijn andere passie - wijn - en opent nu een eigen wijnhandel mét advies in Knokke-Heist. “Mensen kopen al te vaak wijn op basis van de fles of het etiket. Bij mij ben je zeker dat ik dat niet doe”, glimlacht Benedickt, die het positieve probeert te halen uit zijn handicap. 

 1. Paul Gheysens krijgt géén vergunning van Demir voor tweede golfterrein met hotel in Knokke-Heist: “Het project neemt polderlandschap in”
  Play
  Knokke-Heist

  Paul Gheysens krijgt géén vergunning van Demir voor tweede golfter­rein met hotel in Knok­ke-Heist: “Het project neemt polderland­schap in”

  Er komt voorlopig geen tweede golfterrein met hotel in Knokke-Heist. Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir (N-VA) heeft de omgevingsvergunning voor het project met 18, plus 9 holes op een terrein van 120 hectare geweigerd. Het project van vastgoedbaron Paul Gheysens moet zo terug naar af. Ook vastgoedmagnaat Peter Taffeiren deed zijn duit in het zakje om de plannen van Gheysens te dwarsbomen.
 2. Havenstraat is vanaf nu de Leopold Konkelberge Kaai
  Blankenberge

  Haven­straat is vanaf nu de Leopold Konkelber­ge Kaai

  Het agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust (MDK) en het lokaal bestuur Blankenberge hebben de vernieuwde kaaimuren en een nieuwe naam voor de Havenstraat ingehuldigd. Aan de Barcadère werd een laatste stuk van de vaste stormmuur gebouwd en er kwamen zeven mobiele keringen om de openingen in de bestaande muur bij storm dicht te kunnen zetten. “Met deze werken is Blankenberge een stuk meer waterproof, beter beschermd tegen het water, de zee en zware stormen”, zegt minister Lydia Peeters.