Bouw Warm Nest Knokke-Heist
Volledig scherm
PREMIUM
Bouw Warm Nest Knokke-Heist © Omnia-Mgmt

AZ Zeno bouwt met ‘Warm Nest’ een veilige plek voor kankerpatiënten en naasten: “Ervaring leert dat zo'n omgeving belangrijk is om diagnose te verwerken”

Knokke-HeistWarm Nest, het inloophuis voor kankerpatiënten op de site van AZ Zeno in Knokke-Heist, wordt in het voorjaar van 2022 in gebruik genomen. Terwijl een ziekenhuis de tumor aanpakt, is Warm Nest er voor de mens achter de patiënt. “Na de diagnose is het belangrijk dat de patiënt en zijn of haar naasten in een veilige omgeving terechtkunnen voor extra informatie. Warm Nest biedt die", zegt professor Philippe Duyck, medisch directeur en bezieler van het project. 

 1. Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alternatief als sinterklaasgeschenk of kerstcadeau?
  Tweakers

  Levertijd iPhone 14 langer dan ooit: vormt de iPhone 13 een mooi alterna­tief als sinter­klaas­ge­schenk of kerstca­deau?

  Hoop je op een iPhone 14 in je schoentje of onder de kerstboom? Dan ben je er waarschijnlijk aan voor de moeite. Wil je toch nog voor het jaareinde een mooi toestel van Apple uitpakken, dan vormt de veel sneller verkrijgbare iPhone 13 mogelijk een alternatief. Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers plaatst beide modellen naast elkaar.
 2. Blauwe zak werd groter, restafvalzak duurder, en levert goede cijfers op: negen gemeenten in het Brugse doen hun restafval met één vijfde dalen
  Brugge/Jabbeke/Blankenberge/Zedelgem/Damme/De Haan/Oostkamp/Zuienkerke/Beernem

  Blauwe zak werd groter, restafval­zak duurder, en levert goede cijfers op: negen gemeenten in het Brugse doen hun restafval met één vijfde dalen

  Het restafval van de inwoners van Beernem, Blankenberge, Brugge, Damme, De Haan, Jabbeke, Oostkamp, Zedelgem en Zuienkerke is het afgelopen jaar met liefst 20 procent gedaald. De reden? Er wordt beter gesorteerd, onder meer dankzij de grotere blauwe zak. Maar ook de duurdere kostprijs voor een restafvalzak speelt een rol. “En toch stellen we vast dat de helft van wat in de restafvalzak zit, er niet thuishoort", zegt IVBO-topman Jan Geeraert.