Het station van Heist staat te koop
Volledig scherm
PREMIUM
Het station van Heist staat te koop © Benny Proot

Altijd gedroomd van een eigen station? NMBS verkoopt leegstaand stationsgebouw in Heist: “Uniek stukje vastgoed”

Knokke-HeistEen uniek stukje vastgoed in Knokke-Heist staat te koop. En neen, het gaat niet om een villa in het Zoute of een appartement met zeezicht, wél om het stationsgebouw van Heist. De NMBS wou niet meer investeringen in de gebouwen, waarop het gemeentebestuur aandrong op een verkoop. “We zijn ook zelf kandidaat-koper”, zegt burgemeester Piet De Groote. Potentiële eigenaars leggen best wel een aardig zakcentje opzij én zullen niet zomaar alles kunnen doen met het gebouw, zo blijkt. 

 1. ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) schuldig aan doodslag op Agaverdi (18): “Het slachtoffer wilde enkel zijn rugzak afhandig maken”
  PREMIUM

  ASSISEN. Sacha Brunessaux (23) schuldig aan doodslag op Agaverdi (18): “Het slachtof­fer wilde enkel zijn rugzak afhandig maken”

  In het Brugse assisenhof is Sacha Brunessaux (23) schuldig bevonden aan doodslag op Agaverdi Mahmudov (18). De beschuldigde schoot de Menenaar dood, toen hij cannabis van hem wilde stelen. Volgens de jury had hij daarbij duidelijk de intentie om te doden. “Van zware gewelddaden tegenover zijn persoon was geen sprake”, oordeelden het hof en de jury. Voor doodslag riskeert Brunessaux 30 jaar opsluiting.
  Brugge
 2. Je elektrische wagen opladen? Dat zal in Brugge steeds vaker ondergronds kunnen: “400 laadpunten erbij in twee jaar”
  PREMIUM

  Je elektri­sche wagen opladen? Dat zal in Brugge steeds vaker onder­gronds kunnen: “400 laadpunten erbij in twee jaar”

  De stad Brugge en parkeerbeheerder Interparking zullen dit en volgend jaar 400 extra laadpunten voor elektrische wagens plaatsen in de Brugse ondergrondse parkings. “En tegen 2025 willen we er op álle parkeerterreinen”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V). Hoeveel laadpunten telt Brugge nu al en hoeveel kost het om er je elektrische auto op te laden?
  Brugge