Sand Van Roy dient in ons land klacht in tegen de Franse regisseur Luc Besson.
Volledig scherm
Sand Van Roy dient in ons land klacht in tegen de Franse regisseur Luc Besson. © VTM/AFP

Actrice Sand Van Roy (34) wil Franse regisseur Luc Besson (63) voor Belgische rechter slepen na klacht over meerdere verkrachtingen: “Zijn verhoren lijken meer interviews met een vedette”

Knokke-HeistDe klacht van de Belgische actrice Sand Van Roy (34) tegen de Franse regisseur Luc Besson (63) werd woensdagmorgen in de raadkamer van Brugge behandeld. De jonge vrouw zegt dat ze meermaals verkracht werd door de bekende Fransman. In Frankrijk werd de zaak geklasseerd, maar ze hoopt nu om via het Belgische gerecht toch verder te geraken. “Ik ben mijn vertrouwen in bepaalde mensen kwijt, maar niet in het hele rechtssysteem”, zegt ze.

 1. ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?
  TV

  ‘Gossip Girl’ bezorgde de originele cast een rijke carrière: hoe gaat het nog met hen?

  Het geluk van rasechte ‘Gossip Girl’-fans kan niet op sinds dé Georgina Sparks haar opwachting maakt in het tweede seizoen van de reboot, die verschijnt 2 december op Streamz. Actrice Michelle Trachtenberg (37) kruipt dus opnieuw in de huid van haar personage uit 2007. Maar hoe gaat nog het met de rest van de originele cast? De ene bombardeerde tot een superster, de andere ging failliet of kwam in het oog van de storm te staan sinds de #MeToo-beweging.
 2. Eerste volwaardige editie Winterpret Blankenberge gaat vrijdag van start: “We hebben een 650m² grote schaatspiste met echt ijs”
  Blankenberge

  Eerste volwaardi­ge editie Winterpret Blankenber­ge gaat vrijdag van start: “We hebben een 650m² grote schaatspis­te met echt ijs”

  Winterpret Blankenberge opent vrijdag zijn deuren voor het grote publiek. Voor het tweede jaar op rij staat deze kerstmarkt met chalets, een tent, foorattracties én schaatspiste opgesteld op het Koning Leopold III-plein. “Vorig jaar stond onze tent altijd vol, en ik denk al aan uitbreiding in de toekomst”, zegt Henry Van Herck, die samen met Angelino De Poorter dit evenement organiseert.