1. RESTOTIP. La Tulipe: al 25 jaar een begrip in Middelkerke, met recht en reden
  PREMIUM
  Middelkerke

  RESTOTIP. La Tulipe: al 25 jaar een begrip in Middelker­ke, met recht en reden

  Lady Chef Christa Cappelle en sommelier Rik Vandermeersch vieren dit jaar de 25ste verjaardag van hun zaak La Tulipe, intussen meer dan een begrip binnen het wereldje van de horeca in Middelkerke. Het restaurant verwierf naam en faam in diverse culinaire gidsen én won de titel van Lady Chef 2003. La Tulipe blijft al een kwart eeuw trouw aan hun aanpak: de klanten culinair verwennen. We gingen eens proeven.
 1. Brugse bloemenkunstenaar strijkt eind dit jaar neer in Damme en dat schept hoge verwachtingen: “We pakken met een ‘uitdagende installatie’ uit”
  PREMIUM
  Damme/Brugge

  Brugse bloemenkun­ste­naar strijkt eind dit jaar neer in Damme en dat schept hoge verwachtin­gen: “We pakken met een ‘uitdagende installa­tie’ uit”

  Damme steekt tijdens de komende kerstvakantie opnieuw in een winters sfeertje. Voor de vijfde keer op rij doet het stadsbestuur daarvoor een beroep op de Brugse sfeermaker Frederiek Van Pamel. Vorig jaar mocht Wintersfeer in Damme meer dan 11.000 bezoekers verwelkomen. “Ook dit jaar zal sfeer centraal staan", zegt de kunstenaar, die voor de vijfde editie wil uitpakken met een ‘uitdagende installatie’.
 2. Van één van de grootste eendaagse kerstmarkten van het land tot een paradijs voor honden en baasjes: onze weekendtips in Brugge en aan de kust
  PREMIUM
  Brugge/Middelkerke/Oedelem

  Van één van de grootste eendaagse kerstmark­ten van het land tot een paradijs voor honden en baasjes: onze weekend­tips in Brugge en aan de kust

  De eindejaarperiode is volop aan de gang. Kerstmarkten, cadeautjes kopen... het hoort er allemaal bij. Aan de kerstsfeer valt niet te ontsnappen, al zijn er ook genoeg andere dingen te beleven in Brugge en aan de kust op 10 en 11 december. Wij zetten vijf weekendtips op een rij. En ja, daar hoort ook een kerstmarkt bij, maar dan wel één van de grootste eendaagse van Vlaanderen mét ambachtelijke producten en deels overdekt ... in een kerk. Ook hondenbaasjes komen dit weekend aan hun trekken.
 1. Warm weer zorgt voor pak meer geringde vogels in Zwin Natuur Park in Knokke-Heist: “Weersomstandigheden hebben impact op trekgedrag”
  Knokke-Heist

  Warm weer zorgt voor pak meer geringde vogels in Zwin Natuur Park in Knok­ke-Heist: “Weersom­stan­dig­he­den hebben impact op trekgedrag”

  In het Zwin Natuurpark in Knokke-Heist werden het voorbije jaar 7.054 vogels geringd. In vergelijking met vorig jaar zijn dat er ruim duizend meer. “Vermoedelijk zorgde het overwegend warme, droge weer voor een beter broedsucces bij vele soorten”, zegt Ina De Wasch, directeur van het Zwin. Het natuurpark maakt ook enkele andere opvallende resultaten bekend.
 2. Ze waren wereldnieuws in 1983, nu staan broers Arne en Tom van ‘Blankenbergse zesling’ op WK goalbal in Porto: “We mikken op de kwartfinales”
  Brugge - Blankenberge

  Ze waren wereld­nieuws in 1983, nu staan broers Arne en Tom van ‘Blanken­berg­se zesling’ op WK goalbal in Porto: “We mikken op de kwartfina­les”

  Nog tot 17 december vindt in Porto het wereldkampioenschap goalbal plaats. De Belgian Bulls hopen er door te stoten tot de kwartfinales. In hetzeskoppige team treffen we ook de broers Arne en Tom Vanhove, die deel uitmaken van een zesling die in 1983 geboren werd in Blankenberge. In het verleden stond ook hun broer Bruno als kapitein aan hun zijde, maar die stopte begin dit jaar met topsport.

Populair in HLN+ REGIO

 1. Verschuivingen in schepencollege Knokke-Heist veroorzaken heisa. Burgemeester reageert: “Dit heeft niks met oude audit te maken”
  PREMIUM
  Knokke-Heist

  Verschui­vin­gen in schepencol­le­ge Knok­ke-Heist veroorza­ken heisa. Burgemees­ter reageert: “Dit heeft niks met oude audit te maken”

  Knokke-Heist krijgt op 1 januari 2023 drie nieuwe schepenen en dat zorgt voor de nodige verschuivingen. Eerste schepen Kris Demeyere (GBL) zal vanaf dan niet meer bevoegd zijn voor Stedenbouw. Volgens ‘De Tijd’ gebeurt dat in de nasleep van Audit Vlaanderen die hem op de vingers tikte wegens vermeende belangenvermenging, maar zowel Demeyere als burgemeester Piet De Groote (GBL) ontkennen dat. “Als hij effectief zware fouten had gemaakt, hadden wij al veel langer ingegrepen”, reageert De Groote.