In Praag start de Mongol Rally officieel: Niels, Cyriel en Lucas maken alvast kennis met de andere teams.
Volledig scherm
In Praag start de Mongol Rally officieel: Niels, Cyriel en Lucas maken alvast kennis met de andere teams. © Instagram full_metal_yurt

Zes weken reizen, andere culturen ontdekken en goede doelen steunen: Niels, Cyriel en Lucas beginnen aan Mongol Rally

Niels Cousaert (31), Cyriel Pieters (32) en Lucas Pieters (27) zijn dit weekend begonnen aan hun grote avontuur. De Kluisbergenaren nemen deel aan de Mongol Rally, een dolle rit van 16.500 kilometer dwars door veertien verschillende landen. “De organisatie laat ons volledig los. Die vrijheid is fantastisch.”

  1. In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: tweevoudig winnaar Peter Van Petegem (50). “We zouden in de Vlaamse Ardennen nog veel meer met de koers kunnen doen”
    PREMIUM
    Vlaamse Ardennen

    In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: tweevoudig winnaar Peter Van Petegem (50). “We zouden in de Vlaamse Ardennen nog veel meer met de koers kunnen doen”

    Wielerfans zitten er al maanden op te wachten maar zondag is het zover: de Vlaamse hoogmis van het wielrennen. Met zes maanden vertraging krijgt de Ronde van Vlaanderen alsnog haar apotheose in de Vlaamse Ardennen. Zonder publiek dit jaar maar daarom niet minder beklijvend. In een vijfdelige reeks blikken we vooruit op Vlaanderens Mooiste. Vandaag stoppen we bij tweevoudig winnaar Peter Van Petegem, net vijftig geworden. “Fietsen doe ik nog amper”, bekent hij. Maar met twee koersende zonen en ook op zakelijk vlak blijft “Zwarten van Brakel” met het wielrennen verbonden.