De fietsers van 't Kwa-verzet uit Zulzeke trekken naar de Stelvio met wijlen Alain Delmulle in gedachten. Zijn weduwe Lieve staat vooraan in het midden, met de handen op het stuur.
Volledig scherm
De fietsers van 't Kwa-verzet uit Zulzeke trekken naar de Stelvio met wijlen Alain Delmulle in gedachten. Zijn weduwe Lieve staat vooraan in het midden, met de handen op het stuur. © RV

Wijlen Alain Delmulle riep op om fonds dat onderzoek naar hersentumoren financiert te steunen: fietsen van Zulzeke naar de top van de Stelvio voor het goede doel

KLUISBERGENOp zaterdag 30 juli vertrekken 18 fietsers van ’t Kwa-verzet vanuit Zulzeke naar de top van de Stelvio in Italië. Een tocht van 1.117 kilometer en 16.916 hoogtemeters voor het Dieter De Cauderlierfonds. “We maken de rit ter nagedachtenis van Alain Delmulle die in juni 2020 overleed aan een hersentumor” zegt Wim Vanhaesebroeck.

 1. Vanaf nu kan je een betaalpauze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?
  Spaargids.be

  Vanaf nu kan je een betaalpau­ze voor je woonlening aanvragen. Maar wat zijn precies de voor- en nadelen van zo'n uitstel?

  Wie zijn rekeningen niet langer kan betalen, kan vanaf vandaag een betaalpauze voor de hypothecaire lening aanvragen. Om in aanmerking te komen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. Is dat het geval, dan hoef je van je lening gedurende een jaar geen kapitaal af te lossen, maar betaal je alleen de intresten. Hoeveel is dat dan precies? En schuilen er ook addertjes onder het gras? Spaargids.be zocht het uit.
 2. Slechts 42 procent van Belgen past voorschotfactuur energie aan: dit zijn de risico’s
  Mijnenergie

  Slechts 42 procent van Belgen past voorschot­fac­tuur energie aan: dit zijn de risico’s

  58% van de Belgen heeft zijn voorschot voor energie de voorbije maanden nog niet verhoogd. Dat blijkt uit een enquête in opdracht van Luminus. Toch zorgt uitstel in deze situatie in geen geval voor afstel. Integendeel, wie niet in actie schiet, riskeert onaangename verrassingen bij het ontvangen van de slotfactuur. Zeker nu de energieprijzen recordhoogtes bereiken. Mijnenergie.be zet de feiten op een rij.