Lena Vangheluwe in haar winkel 't Fruitpoortje in Berchem (Kluisbergen).
Volledig scherm
Lena Vangheluwe in haar winkel 't Fruitpoortje in Berchem (Kluisbergen). © Repro Ronny De Coster

Welverdiend pensioen is Lena (66) en Henri (69) niet gegund: groentehandelaars brutaal vermoord

De droomwoning die ze bouwden in Thimougies, bij Doornik, zal nooit betrokken worden door Henri Vanlerberghe (69) en Lena Vangheluwe (66). Het pas gepensioneerde echtpaar dat tientallen jaren in Kluisbergen een groenten- en fruitwinkel runde, werd thuis brutaal vermoord. De vrouw werd zelfs gruwelijk toegetakeld. Volgens de Franstalige pers zouden twee verdachten zijn opgepakt maar die informatie is niet bevestigd.

35 reacties

 • Jan De Metsenaere

  3 jaar geleden
  Gisteren in het programma "rechtbank" gezien dat 3 gasten die een gewapende overval hadden gepleegd een werkstraf kregen van 200uur, ik vraag mij dan af als je 200u geeft voor een gewapende overval wat geef je dan bv. een inbreker? Justitie in dit land voor kleinere vergrijpen is gewoon belachelijk met als gevolg dat meer en meer stepping stone naar dit soort zaken gebeurt...
 • Sarah Lambrechts

  3 jaar geleden
  Gruwelijk, wat moeten die mensen niet hebben afgezien in hun laatste uren. Het is eigenlijk onverdraaglijk. Mijn diepste medeleven met de nabestaanden, vrienden en collega's. Het is allemaal zo oneerlijk
 • Eddy DESMET

  3 jaar geleden
  Verschrikkelijk, zowel voor de nabestaanden als voor de werkmakkers en de mensen met wie het vermoorde koppel contact had.
 • Saskia Peckelbeen

  3 jaar geleden
  Geen magische woorden voor om de pijn te verzachten, wel al Mn liefde voor jullie. Dit is eng erg ❤️
 • François Nuyts

  3 jaar geleden
  Geen woorden voor , echt geen woorden voor . Veel sterkte aan alle nabestaanden bij deze .
 1. Ziekenfonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzekering aangewezen?
  Spaargids.be

  Zieken­fonds betaalt tot 120 euro terug voor het kamp van je kind: is een extra verzeke­ring aangewezen?

  De zomervakantie staat voor de deur. Dat betekent meteen ook weer dat vele duizenden kinderen op kamp trekken. Van avontuurlijke kampen met de jeugdbeweging, over sportvakanties, tot speelpleinwerking: aan mogelijkheden geen gebrek. Ondanks de grote toewijding van de monitoren valt een ongevalletje nooit uit te sluiten. Is je kind in dat geval voldoende verzekerd? Spaargids.be noteert wat je zeker moet weten.