Zo was het tot juni 2017, toen de koeltoren en schoorstenen van de elektriciteitscentrale tegen de vlakte gingen.
Volledig scherm
Zo was het tot juni 2017, toen de koeltoren en schoorstenen van de elektriciteitscentrale tegen de vlakte gingen. © Ronny De Coster

Waar tot in 2013 een elektriciteitscentrale stond, moet straks een bedrijventerrein groeien: provincie organiseert een participatiemarkt over toekomst van Ruien Centraal

KLUISBERGENDe provincie Oost-Vlaanderen organiseert op zaterdag 25 september tussen 10 en 17 uur een participatiemarkt op de site Ruien Centraal, waar tot 2013 de elektriciteitscentrale stond. Daarvoor wordt een Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) opgemaakt met als doel daar een duurzaam economisch reconversieproject te realiseren.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Fusie op til tussen Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem? “We laten de haalbaarheid onderzoeken”
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  Fusie op til tussen Oudenaarde, Kluisber­gen, Kruisem en Wortegem-Petegem? “We laten de haalbaar­heid onderzoe­ken”

  De burgemeester van Oudenaarde en de gemeentebesturen van Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem praten over een fusie van de verschillende gemeenten. Een studie moet de haalbaarheid van een fusiegemeente met ongeveer 60.000 inwoners onderzoeken. “De deadline voor een definitieve beslissing tot vrijwillige fusie is 31 december 2023", zegt de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld).