De Ryan Navion uit de na-oorlogse jaren werd in 2017 naar het Kluisbos gebracht voor de opnames van de kortfilm 'Maverick'. En daar ligt het vliegtuig vandaag nog altijd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ryan Navion uit de na-oorlogse jaren werd in 2017 naar het Kluisbos gebracht voor de opnames van de kortfilm 'Maverick'. En daar ligt het vliegtuig vandaag nog altijd. © Gevaert Fabrice

Vliegtuigwrak uit kortfilm is dé attractie in het Kluisbos, als je het vindt tenminste: “Ik heb onlangs zelf nog naar de plek gezocht maar niet meer gevonden”

KLUISBERGENIn het Kluisbos ligt een Amerikaans vliegtuig dat een populair doelwit is voor fotografen. In tegenstelling tot wat velen denken, is het geen achtergebleven restant van de Tweede Wereldoorlog maar een rekwisiet uit een kortfilm die daar in 2017 werd gedraaid.

 1. “Op familiefeestjes praten we nooit over Danilith”: pionier van prefab bouwen viert 100ste verjaardag met vierde generatie aan het roer
  PREMIUM
  WORTEGEM-PETEGEM

  “Op familie­feest­jes praten we nooit over Danilith”: pionier van prefab bouwen viert 100ste verjaardag met vierde generatie aan het roer

  Honderd jaar geleden begon Octaaf Delmulle in Wortegem een meubelmakerij. En in de jaren 60 lanceerde Daniël, een van zijn vier zonen, geprefabriceerd bouwen onder de naam Danilith. Dat gevels in het atelier vervaardigd werden was ongezien. Zelfs Albert en Paola keken hun ogen uit toen ze op Batibouw het eerste huis binnen konden stappen. Het succesverhaal is niet gestopt: vandaag leiden de derde en vierde generatie een bedrijf dat actief is tussen Parijs en Amsterdam. “Dankzij de voorsprong die we toen genomen hebben.”
 2. CD&V niet te spreken over kerkdossier in Kerkhove: “Gemeentebelangen en Tandem met de billen bloot”
  Kerkhove

  CD&V niet te spreken over kerkdos­sier in Kerkhove: “Gemeente­be­lan­gen en Tandem met de billen bloot”

  Niet de gemeente Avelgem, maar een private investeerder koopt de kerk in Kerkhove. Waardoor het plan voor een nieuw ontmoetingscentrum naast de toren naar de prullenmand verwezen wordt. De oppositie vindt het geen voorbeeld van goed bestuur van het gemeentebestuur. “Gemeentebelangen en Tandem gaan met de billen bloot”, zegt CD&V-raadslid Bram Van den Bunder op Facebook.