De Ryan Navion uit de na-oorlogse jaren werd in 2017 naar het Kluisbos gebracht voor de opnames van de kortfilm 'Maverick'. En daar ligt het vliegtuig vandaag nog altijd.
Volledig scherm
PREMIUM
De Ryan Navion uit de na-oorlogse jaren werd in 2017 naar het Kluisbos gebracht voor de opnames van de kortfilm 'Maverick'. En daar ligt het vliegtuig vandaag nog altijd. © Gevaert Fabrice

Vliegtuigwrak uit kortfilm is dé attractie in het Kluisbos, als je het vindt tenminste: “Ik heb onlangs zelf nog naar de plek gezocht maar niet meer gevonden”

KLUISBERGENIn het Kluisbos ligt een Amerikaans vliegtuig dat een populair doelwit is voor fotografen. In tegenstelling tot wat velen denken, is het geen achtergebleven restant van de Tweede Wereldoorlog maar een rekwisiet uit een kortfilm die daar in 2017 werd gedraaid.

  1. Rode Kruis Ronse-Kluisbergen rekent op steun van lokale inwoners om te kunnen blijven 
helpen in de eigen buurt
    RONSE/KLUISBERGEN

    Rode Kruis Ron­se-Kluisber­gen rekent op steun van lokale inwoners om te kunnen blijven helpen in de eigen buurt

    Rode Kruis Ronse-Kluisbergen start een campagne waarbij de lokale afdeling om de broodnodige financiële steun vraagt bij de lokale bevolking. “Elke euro gaat rechtstreeks naar de werking van onze afdeling: de organisatie van de bloedgiften, de aankoop van medisch materiaal, het ter beschikking stellen van medische hulpmiddelen, de inzet van vrijwilligers op lokale evenementen en nog veel meer”, zegt vrijwilliger Inge Baeke.