Gedeputeerde Riet Gillis en schepen Frank De Backer leidden het peloton op de vernieuwde fietsweg in Kluisbergen.
Volledig scherm
Gedeputeerde Riet Gillis en schepen Frank De Backer leidden het peloton op de vernieuwde fietsweg in Kluisbergen. © GEDR

Vernieuwde fietssnelweg is ingereden: meer comfort, verhoogde veiligheid en maximaal voorrang op auto’s

Gedeputeerde bevoegd voor Mobiliteit Riet Gillis (Groen) en schepen van Openbare Werken Frank De Backer (Gemeentebelangen) openden het vernieuwde stuk tussen Heibroek in Melden en de Kapellestraat in Ruien van de fietssnelweg F45 die Gent met Kortrijk verbindt. 

 1. Nu al drie keer meer automobilisten onder invloed van drugs betrapt dan in 2020
  Waregem/Anzegem/Avelgem/Spiere-Helkijn/Zwevegem

  Nu al drie keer meer automobi­lis­ten onder invloed van drugs betrapt dan in 2020

  Het aantal automobilisten dat in de politiezone Mira (Waregem, Avelgem, Zwevegem, Spiere-Helkijn en Anzegem) tijdens de eerste jaarhelft van 2021 onder invloed van drugs achter het stuur is betrapt, is nu al drie keer zo hoog als in 2020. “Een deel van de verklaring ligt in de gespecialiseerde en gerichte aanpak met acties”, aldus Bert Pollet van de politiezone Mira.
 2. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 3. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.