De schade in de scholen van Verviers is groot, alle hulp is welkom met 1 september in het vooruitzicht.
Volledig scherm
De schade in de scholen van Verviers is groot, alle hulp is welkom met 1 september in het vooruitzicht. © RV

Ronse en Kluisbergen zijn solidair met de scholen in Verviers

RONSE/KLUISBERGENFaiza El Ghouch uit Ronse en Joke Janssens uit Kluisbergen blijven actief in de hulpverlening in de Waalse gebieden die zijn getroffen door het noodweer in juli. Zij richten hun aandacht nu op de scholen in Verviers.

 1. Fusie op til tussen Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem? “We laten de haalbaarheid onderzoeken”
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  Fusie op til tussen Oudenaarde, Kluisber­gen, Kruisem en Wortegem-Petegem? “We laten de haalbaar­heid onderzoe­ken”

  De burgemeester van Oudenaarde en de gemeentebesturen van Kruisem, Kluisbergen en Wortegem-Petegem praten over een fusie van de verschillende gemeenten. Een studie moet de haalbaarheid van een fusiegemeente met ongeveer 60.000 inwoners onderzoeken. “De deadline voor een definitieve beslissing tot vrijwillige fusie is 31 december 2023", zegt de Oudenaardse burgemeester Marnic De Meulemeester (Open Vld).
 2. Na anderhalf jaar heropenen discotheken en nachtclubs de deuren: ontdek hier onze elf tips voor dansfanaten in West-Vlaanderen
  PREMIUM

  Na anderhalf jaar heropenen discothe­ken en nachtclubs de deuren: ontdek hier onze elf tips voor dansfana­ten in West-Vlaanderen

  Ze hebben het langst moeten wachten, de uitbaters van discotheken en nachtclubs in Vlaanderen. Liefst anderhalf jaar bleven hun deuren door de coronacrisis dichtgetimmerd. Maar daar komt nu, vanaf 1 oktober, gelukkig een einde aan. Is de knaldrang ook bij u groot? Waar kan u in uw buurt terecht voor de eerste techno- of andere deuntjes? Wij selecteerden elf discotheken in de kustprovincie waar u dit weekend kan feesten.
 3. Ook Groen, N-VA en Vooruit Oudenaarde willen volksraadpleging over fusie
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  Ook Groen, N-VA en Vooruit Oudenaarde willen volksraad­ple­ging over fusie

  Oppositiepartijen Groen, N-VA en Vooruit Oudenaarde vragen in een gezamenlijk communiqué aan het stadsbestuur om een volksraadpleging te organiseren over een mogelijke fusie met de buurgemeenten Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem. “Als het stadsbestuur -zoals beloofd- de inwoners echt wil laten meebeslissen, dan mag een volksraadpleging geen taboe zijn”, motiveren ze.