"We werken nu al op veel vlakken samen”, bedenken burgemeesters Luc Vander Meeren (Wortegem-Petegem), Joop Verzele (Kruisem), Marnic De Meulemeester (Oudenaarde) en Philippe Willequet (Kluisbergen).
Volledig scherm
PREMIUM
"We werken nu al op veel vlakken samen”, bedenken burgemeesters Luc Vander Meeren (Wortegem-Petegem), Joop Verzele (Kruisem), Marnic De Meulemeester (Oudenaarde) en Philippe Willequet (Kluisbergen). © Foto's Ronny De Coster

“Pas een fusie als de bevolking dat wil”: burgemeesters leggen samenwerkingsplannen voor aan personeel en raadsleden

Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-PetegemDe gemeenteraden van Oudenaarde, Kluisbergen, Kruisem en Wortegem-Petegem bestellen volgende maand de studie die moet uitmaken of de vier gemeenten geschikt zijn om met elkaar te fusioneren. “We werken nu al op veel vlakken samen en laten onderzoeken of een fusie haalbaar is én gewenst door de bevolking”, klonk het maandagavond tijdens een infovergadering.

  1. INTERVIEW. Kinderpsychologe Stephanie (36) en leraar Johan (47): “Betuttel tieners niet te veel, zo leren ze het ook zelf oplossen”
    PREMIUM
    Kortrijk/Ieper

    INTERVIEW. Kinderpsy­cho­lo­ge Stephanie (36) en leraar Johan (47): “Betuttel tieners niet te veel, zo leren ze het ook zelf oplossen”

    13 jaar was Stephanie Coorevits uit Kortrijk, toen ze in het College in Ieper tijdens het schooljaar 1997-1998 geschiedenis kreeg van Johan Feys, in het tweede secundair. De Ieperling, hij speelt in straattheater Kartje Kilo, liet een onvergetelijke indruk na. “Hij maakte vaak toneeltjes van zijn lessen en had zo onze aandacht beet”, zegt de kinderpsychologe en columniste. “Leerlingen boeien is een passie”, glimlacht Johan. Een gesprek over zorg dragen, zonder aan overbehandeling te doen. Want tieners moeten ook gewoon nog pubers kunnen zijn.