De dorpskern van Ruien is toe aan een nieuwe look. Op 16 november kan de burger mee bepalen welke
Volledig scherm
De dorpskern van Ruien is toe aan een nieuwe look. Op 16 november kan de burger mee bepalen welke © GEDR

Participatieavond over een definitief ontwerp: “Hoe kunnen we de dorpskern van Ruien blijvend vormgeven?”

KLUISBERGENHet gemeentebestuur van Kluisbergen houdt een participatieavond rond de aanleg van de dorpskern van Ruien op dinsdag 16 november 2021. De sterktes en opportuniteiten komen aan bod maar evenzeer de bedreigingen en zwaktes.

 1. Coronabesmettingen halen recordhoogtes in Zuid-West-Vlaanderen: “Zo dicht kwam het nog nooit”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronabe­smet­tin­gen halen recordhoog­tes in Zuid-West-Vlaanderen: “Zo dicht kwam het nog nooit”

  De coronacijfers stijgen tot ongeziene recordhoogtes in Zuid-West-Vlaanderen. Er waren tijdens de week van woensdag 17 tot en met dinsdag 23 november 3.785 positieve gevallen. Dat zijn er 739 (+24,2 procent) meer dan een week geleden. Nooit eerder waren er zo’n hoge weekcijfers in onze regio, over alle coronagolven heen bekeken. De hoge ziekenhuiscijfers blijven wel vrij stabiel met een lichte stijging in AZ Groeninge - 67 coronapatiënten, waarvan 8 op intensieve – en een lichte daling in AZ Delta, waar het in week van 118 naar 111 coronapatiënten ging. Al blijft de druk ook daar zeer hoog, met bijvoorbeeld tot vijftien procent aan personeelsuitval in AZ Groeninge.
 1. Lokale contactopsporing ligt stil: “Nooit eerder zoveel besmettingen, maar onze locomotief is weggehaald”
  Zuid-West-Vlaanderen

  Lokale contactop­spo­ring ligt stil: “Nooit eerder zoveel besmettin­gen, maar onze locomotief is weggehaald”

  Net nu de coronacijfers steeds alarmerender worden, blijkt de lokale contact- en bronopsporing in Zuid-West-Vlaanderen al maanden stil te liggen. “We moeten het nog bespreken, maar er zal binnen de welzijnsintercommunale W13 sowieso bereidheid zijn om het weer op ons te nemen, àls de Vlaamse overheid dat tenminste toelaat”, zegt Kortrijks schepen van Zorg en W13-voorzitter Philippe De Coene (Vooruit).