De vijf kuikens van de kerkuil in de schuur van Lucien.
Volledig scherm
De vijf kuikens van de kerkuil in de schuur van Lucien. © Lucien Vanden Daele

Nieuw leven in de schuur van Lucien: vijf jonge kerkuilen

Het is de afgelopen dagen druk in de schuur van Lucien Vanden Daele in Meerse, een gehucht in Kluisbergen. De kerkuilen hebben in twee speciale nestkasten vijf kuikens gekregen. 

 1. Acht jaar na dood Justine (12) nemen ouders Sabrina en Wim intrek in nieuwe woning: “De kamer van onze dochter en haar spulletjes verhuizen mee. We kunnen haar niet achterlaten”
  PREMIUM
  Avelgem

  Acht jaar na dood Justine (12) nemen ouders Sabrina en Wim intrek in nieuwe woning: “De kamer van onze dochter en haar spulletjes verhuizen mee. We kunnen haar niet achterla­ten”

  31 mei 2012. De datum staat in het geheugen gegrift van Sabrina Isebaert. Haar enige dochter Justine (12) verongelukte op weg naar school. “Ons leven bestaat uit twee delen”, vertelt Sabrina. “Een leven vóór Justines ongeluk en een leven na Justines ongeluk. Na al die jaren kunnen we opnieuw ‘genieten’, maar uitbundig gelukkig zijn, dat gáát niet meer.” In deel twee van het Fietsdossier West-Vlaanderen leest u een verhaal dat aantoont hoe belangrijk aandacht voor verkeersveiligheid écht is.
 2. In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: met Sandra Rasschaert (49) de Rekelberg op. “Dankzij die fietsvakanties in Spanje is Serge nog elke dag bij mij”
  PREMIUM

  In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: met Sandra Rasschaert (49) de Rekelberg op. “Dankzij die fietsvakan­ties in Spanje is Serge nog elke dag bij mij”

  Wielerfans zitten er al maanden op te wachten maar zondag is het eindelijk zover: de Vlaamse hoogmis van het wielrennen. Met zes maanden vertraging krijgt de Ronde van Vlaanderen alsnog haar apotheose in de Vlaamse Ardennen. Zonder publiek dit jaar maar daarom niet minder beklijvend. In een vijfdelige reeks blikken we vooruit op Vlaanderens Mooiste. Sandra Rasschaert (49), de weduwe van streekgenoot Serge Baguet, bijt de spits af. Met haar trokken we naar de Rekelberg in Zwalm, de favoriete helling van Serge.