Langs de Jacquetbosstraat in Spiere-Helkijn waakt een flitspaal over de snelheidsregels.
Volledig scherm
Langs de Jacquetbosstraat in Spiere-Helkijn waakt een flitspaal over de snelheidsregels. © belga

Met 105 per uur langs flitspaal in bebouwde kom: bedrijfsleider moet rij-examens opnieuw afleggen

Spiere-Helkijn/KluisbergenEen 48-jarige bedrijfsleider uit Kluisbergen zal zijn theoretisch en praktisch rij-examen opnieuw moeten afleggen nadat hij in Spiere-Helkijn met 105 kilometer per uur in de bebouwde kom geflitst werd. Dat besliste de politierechter in Kortrijk donderdag.

 1. Ivan Adriaenssens tekende het scenario voor de jubileumstrip van Vlaams Parlement
  PREMIUM
  MAARKEDAL

  Ivan Adriaens­sens tekende het scenario voor de jubileum­strip van Vlaams Parlement

  “Het grote publiek kent mij niet, maar dat is ook nergens voor nodig.” Het zijn de woorden van een bescheiden Ivan Adriaenssens (52) uit Maarkedal. Nochtans schreef hij het scenario voor een strip over het Vlaams Parlement, dat zijn gouden jubileum viert. De Kieldrechtenaar vond jaren geleden een vaste stek in de Vlaamse Ardennen en is een gevestigde waarde in het wereldje van de tekenaars.
 2. Coronacijfers in Zuid-West-Vlaanderen blijven records breken, piek wellicht in zicht
  Zuid-West-Vlaanderen

  Coronacij­fers in Zuid-West-Vlaanderen blijven records breken, piek wellicht in zicht

  Er waren tijdens de week van woensdag 24 tot en met dinsdag 30 november 4.228 positieve gevallen. Dat zijn er 201 (+4,9 procent) meer dan vijf dagen geleden. Een nieuw record voor Zuid-West-Vlaanderen over alle coronagolven heen, al vertraagt ook bij ons de stijging. “We zouden met een strikte toepassing van de genomen maatregelen binnen een grote week een daling moeten zien”, zegt voorzitter Philippe De Coene (Vooruit) van de welzijnsintercommunale W13.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.