Het recreatieoord in het Kluisbos maakt deel uit van het Complex Project.
Volledig scherm
Het recreatieoord in het Kluisbos maakt deel uit van het Complex Project. © Ronny De Coster

Maximale natuurontwikkeling, alle bestaande functies van Kluisbos behouden, of iets daar tussenin? Complex Project Kluisbos stelt drie alternatieven voor

De onderzoekers van Complex Project Kluisbos zien drie mogelijke scenario’s om de zonevreemdheid van enkele verkavelingen, parkings en recreatievoorzieningen in het Kluisbos op te lossen. De alternatieven liggen nu ter inzage bij de gemeente. Nadien gaat het onderzoek verder en kan er met nieuwe input van verschillende actoren nog andere scenario’s worden ontwikkeld.

 1. Is het gevaarlijk fietsen in uw gemeente? Laat het ons weten!

  Is het gevaarlijk fietsen in uw gemeente? Laat het ons weten!

  Zeven dodelijke slachtoffers in september. 47 procent van de West-Vlaamse scholieren is niet in orde met de fietsverlichting. “Maak een fietshelm verplicht”, zei de gouverneur van de kustprovincie zaterdag nog. De komende dagen en weken werken wij in West-Vlaanderen verder op de problematiek. In het fietsdossier West-Vlaanderen brengen we getuigenissen en hebben we ook aandacht voor de situatie in uw gemeente. Woont u langs een steenweg waar het fietspad dringend aan vervanging toe is? Vraagt u zich al jaren af waarom die levensgevaarlijke fietsoversteek in uw stad nog altijd niet aangepast is? Onze journalisten stellen de komende weken de vragen ook aan de beleidmakers in uw stad of gemeente.
 1. Gouverneur duidelijk over Ronde van Vlaanderen: “Blijf thuis: overtreders van opgelegde maatregelen riskeren forse straffen”

  Gouverneur duidelijk over Ronde van Vlaanderen: “Blijf thuis: overtre­ders van opgelegde maatrege­len riskeren forse straffen”

  Blijf thuis en volg de Ronde van Vlaanderen op televisie, want langs het parcours kan je niets komen doen. Alle 22 veiligheidszones, waar anders net veel publiek komt, worden verboden terrein. “De politie zal niet alleen langs het parcours scherp toezien, maar ook streng optreden tegen wie verboden feestjes organiseert. Overtreders komen niet weg met een boete, maar riskeren correctionele vervolging”, waarschuwt Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter.
 2. Acht jaar na dood Justine (12) nemen ouders Sabrina en Wim intrek in nieuwe woning: “De kamer van onze dochter en haar spulletjes verhuizen mee. We kunnen haar niet achterlaten”
  PREMIUM
  Avelgem

  Acht jaar na dood Justine (12) nemen ouders Sabrina en Wim intrek in nieuwe woning: “De kamer van onze dochter en haar spulletjes verhuizen mee. We kunnen haar niet achterla­ten”

  31 mei 2012. De datum staat in het geheugen gegrift van Sabrina Isebaert. Haar enige dochter Justine (12) verongelukte op weg naar school. “Ons leven bestaat uit twee delen”, vertelt Sabrina. “Een leven vóór Justines ongeluk en een leven na Justines ongeluk. Na al die jaren kunnen we opnieuw ‘genieten’, maar uitbundig gelukkig zijn, dat gáát niet meer.” In deel twee van het Fietsdossier West-Vlaanderen leest u een verhaal dat aantoont hoe belangrijk aandacht voor verkeersveiligheid écht is.