Marie Dewolf uit Kluisbergen: straks Queen of the Models?
Volledig scherm
Marie Dewolf uit Kluisbergen: straks Queen of the Models? © RV

Marie uit Kluisbergen wil Queen of the Models worden in navolging van goede vriendin Amber

KLUISBERGENMarie Dewolf (20) uit Kluisbergen wil Queen of the Models 2022 worden. De wedstrijd is toe aan zijn vijfde editie en 25 finalistes strijden om de kroon op 1 oktober in Heist-op-den-Berg.

 1. BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Claeys-Vandekerckhove zochten hoeve maar vonden prachtig kunstenaarshuis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”
  PREMIUM
  RONSE

  BIJZONDER WONEN. Henry en Marieke Clae­ys-Vandekerck­ho­ve zochten hoeve maar vonden prachtig kunste­naars­huis: “Nitterveld is gemaakt om te delen met mensen, dat mogen we nooit vergeten”

  Ondernemer Camille Ameye uit Izegem maakte in het begin van de vorige eeuw van een hoevetje in Louise-Marie een thuis voor kunstenaars. In Villa Te Nitterveld werden al gauw concerten gespeeld en artistieke projecten gestart. Pax Intrantibus, ‘vrede aan wie hier binnentreedt’, staat er te lezen op de vloermozaïek. Henry Claeys en Marieke Vandekerckhove namen met hun jong gezin de fakkel over in 2004. “En nu in 2022 vraagt Nitterveld aan ons: hoe gaat het verhaal verder?”
 2. Anzegems burgemeester slaakt noodkreet in tijden van droogte: “Baggeren van waterbekkens is onbetaalbaar, waardoor waterpeil sterk afneemt”
  PREMIUM
  Anzegem/Zuid-West-Vlaanderen

  Anzegems burgemees­ter slaakt noodkreet in tijden van droogte: “Baggeren van waterbek­kens is onbetaal­baar, waardoor waterpeil sterk afneemt”

  Om de (momenteel weinige) regen die er valt zo goed mogelijk te stockeren, kunnen wachtbekkens soelaas brengen. Maar er is een probleem. “Baggeren is onbetaalbaar, waardoor de capaciteit van zo’n waterbekkens met tot zestig procent afneemt. De hogere overheid moet dringend met een oplossing komen”, vindt burgemeester Gino Devogelaere (Samen Eén) van Anzegem. Volgens nationaal Groen-voorzitter Jeremie Vaneeckhout is Zuid-West-Vlaanderen ook te veel verhard.