Maaike en Thomas hebben Eetcafé In De Zon op het Kwaremontplein overgenomen.
Volledig scherm
PREMIUM
Maaike en Thomas hebben Eetcafé In De Zon op het Kwaremontplein overgenomen. © Lieke D'hondt

Maaike en Thomas voelen zich al thuis In De Zon: “We staan te popelen om aan onze droom te beginnen en te pronken met wat we allemaal kunnen”

KwaremontEetcafé In De Zon op het plein in Kwaremont (Kluisbergen) heeft nieuwe uitbaters. Voortaan staat Thomas Deridder er achter het fornuis en is de zaal het domein van Maaike Goemaere. “Toen we hier zeven jaar geleden voor het eerst binnenstapten, waren we op slag verliefd op de zaak.”

 1. Boerkoos trekt kaart van de korte keten in Vlaamse Ardennen: “Gemak van een supermarkt, maar met lokale producten”
  Nukerke

  Boerkoos trekt kaart van de korte keten in Vlaamse Ardennen: “Gemak van een supermarkt, maar met lokale producten”

  Zoveel mogelijk producten uit de Vlaamse Ardennen samenbrengen in één winkel. Vanuit dat idee is Boerkoos in Nukerke (Maarkedal) ontstaan. De nieuwe winkel langs de N60 opent op 5 mei en is veel meer dan de zoveelste supermarkt. “Elk product hebben we nauwkeurig uitgezocht. Daarom hebben we de afgelopen jaren meer dan honderd boeren en producenten bezocht.”
 2. Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefictionseries om te streamen

  Ontsnap even aan de realiteit: de beste 5 sciencefic­ti­onse­ries om te streamen

  Door de toevoeging van HBO Max werd het aanbod van Streamz afgelopen maandag uitgebreid met enkele kleppers van formaat, met sciencefictionserie ‘Raised by Wolves’ van ‘Alien’-regisseur Ridley Scott als uitschieter. De ideale gelegenheid – als u het ons vraagt – voor een overzicht van de strafste sf-reeksen uit streamingland. Denk maar aan de opstand van de machines in ‘Westworld’ (Streamz), ‘Star Wars’-magie in ‘The Mandalorian’ (Disney+), het gekoloniseerde zonnestelsel uit ‘The Expanse’ (Prime Video) en het postapocalyptische ‘Travelers’ (Netflix).
 1. Tot 4 jaar cel voor dievenbende die half jaar lang plundertocht hield in nieuwbouwwoningen: “Voor meer dan 300.000 euro boilers en ander materiaal gestolen”
  Oostende/Brugge/Antwerpen/Oudenburg/Knokke

  Tot 4 jaar cel voor dievenben­de die half jaar lang plunder­tocht hield in nieuwbouw­wo­nin­gen: “Voor meer dan 300.000 euro boilers en ander materiaal gestolen”

  Een Roemeense dievenbende heeft celstraffen tot vier jaar gekregen voor diefstallen op elf werven in onder meer Brugge en Oostende. In amper een half jaar tijd graaiden de beklaagden volgens het parket meer dan 150 boilers en ander duur materiaal mee, goed voor in totaal 305.000 euro.
 1. Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas
  Play
  Erfgenaam Gezocht

  Axel Daeseleire heeft goed nieuws voor de burgemees­ter van Sint-Niklaas

 2. Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan
  Play

  Stofhoos raast over snelweg en sleurt metalen dak op de baan