Ingrid Lagaisse: 16 jaar op camping Panorama in Ruien.
Volledig scherm
PREMIUM
Ingrid Lagaisse: 16 jaar op camping Panorama in Ruien. © GEDR

Ingrid Lagaisse staat al 16 jaar op Camping Panorama in Ruien. “We waren in het Kluisbos eerder al ‘s in slaap gevallen en dachten: daar is het rustig”

KLUISBERGENZestien jaar geleden installeerden Ingrid Lagaisse (67) en haar man Christin Persyn uit Kortrijk hun caravan op camping Panorama in Ruien. Ze kenden het Kluisbos omdat ze daar na een picknick al ’s in slaap waren gevallen. Christin is intussen overleden, Ingrid is er nog altijd. De hond Louis is haar metgezel en de mascotte van de kampeerplaats. “Er mogen hier volgens de regels geen honden loslopen. Maar Louis, dat is niet zomaar een hond.”

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. Piepjonge, maar succesvolle The Brew Society te bezoeken op Open Bedrijvendag: “Al veel de vraag gehad waar biertje Martha gebrouwen wordt. Wel, hier in Heule dus”
  Kortrijk

  Piepjonge, maar succesvol­le The Brew Society te bezoeken op Open Bedrijven­dag: “Al veel de vraag gehad waar biertje Martha gebrouwen wordt. Wel, hier in Heule dus”

  The Brew Society in Heule is komende zondag op Open Bedrijvendag voor het eerst toegankelijk voor het publiek. De brouwerij mag dan nog vrij onbekend zijn, haar biertje Martha is dat niet. Vijf jaar na de opstart is het bier een groot succes. “Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan”, zegt zaakvoerder Björn Desmadryl (35). Interessant: de brouwerij zoekt extra mankracht. “Wie een geschikte persoon vindt, wint een jaar gratis bier.”