Wielrenner Dries Devenyns bij zijn oud-turnmeester Eric 'T Kindt van de vrije basisschool Berchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Wielrenner Dries Devenyns bij zijn oud-turnmeester Eric 'T Kindt van de vrije basisschool Berchem. © Ronny De Coster

“Ik heb mijn carrière te danken aan meester Eric”: wielrenner Dries Devenyns ziet zijn turnmeester terug in de vrije basisschool in Berchem

KLUISBERGENHet weerzien tussen wielrenner Dries Devenyns (38) en turnmeester Eric T’Kindt (58) op de speelplaats van de vrije basisschool in Berchem-Kluisbergen is hartelijk. De meester troont zijn vroegere leerling meteen mee naar de turnzaal van toen. Voor Dries het beseft, staat hij op zijn hoofd. En Eric met hem, dat spreekt. “Hij gaat er nog altijd vol voor, merk ik”, glimlacht Dries, eens hij weer vaste grond onder de voeten heeft.

  1. Nieuw project van bouwaannemer jaagt inwoners van Heurne opnieuw in de gordijnen: “Plots kijken we niet meer op de Schelde, maar op 25 huizen”
    PREMIUM
    Heurne

    Nieuw project van bouwaanne­mer jaagt inwoners van Heurne opnieuw in de gordijnen: “Plots kijken we niet meer op de Schelde, maar op 25 huizen”

    Plannen voor de aanleg van een woonwijk langs de Heurnestraat stuiten er op hevig protest. Bouwheer Provum wil een verkaveling met 25 woningen aanleggen in het landelijke gebied. “Wij zijn hier komen wonen voor de rust en het zicht op de Scheldevallei. En plots krijgen we op een paar meter afstand 25 woningen in onze achtertuin. Zo’n wijk hoort hier helemaal niet thuis”, protesteren ze.