Wielrenner Dries Devenyns bij zijn oud-turnmeester Eric 'T Kindt van de vrije basisschool Berchem.
Volledig scherm
PREMIUM
Wielrenner Dries Devenyns bij zijn oud-turnmeester Eric 'T Kindt van de vrije basisschool Berchem. © Ronny De Coster

“Ik heb mijn carrière te danken aan meester Eric”: wielrenner Dries Devenyns ziet zijn turnmeester terug in de vrije basisschool in Berchem

KLUISBERGENHet weerzien tussen wielrenner Dries Devenyns (38) en turnmeester Eric T’Kindt (58) op de speelplaats van de vrije basisschool in Berchem-Kluisbergen is hartelijk. De meester troont zijn vroegere leerling meteen mee naar de turnzaal van toen. Voor Dries het beseft, staat hij op zijn hoofd. En Eric met hem, dat spreekt. “Hij gaat er nog altijd vol voor, merk ik”, glimlacht Dries, eens hij weer vaste grond onder de voeten heeft.

 1. Ziekenhuisdirectie en veiligheidscel slaan alarm: “Bedcapaciteit onder druk, een opnamestop én een ernstig personeelstekort in AZ Oudenaarde
  Oudenaarde/Kluisbergen/Kruisem/Wortegem-Petegem

  Ziekenhuis­di­rec­tie en veilig­heids­cel slaan alarm: “Bedcapaci­teit onder druk, een opnamestop én een ernstig personeels­te­kort in AZ Oudenaarde

  Het AZ Oudenaarde en de intergemeentelijke veiligheidscel van de gemeenten binnen de politiezone Vlaamse Ardennen trekken samen aan de alarmbel. In het AZ Oudenaarde komt de bedcapaciteit onder druk te staan, is er een opnamestop én een ernstig personeelstekort. “Hou je aan de maatregelen, uit respect voor onze zorgsector. De situatie is absoluut zorgwekkend”, zegt de intergemeentelijke veiligheidscel.
 2. Gemeentebestuur vraagt minister Lydia Peeters om verkeersveiligheid op gewestwegen nog beter aan te pakken: “Dankbaar om wat er al gerealiseerd werd. Maar ons verbetervoorstel heeft de steun van de buurtbewoners”
  PREMIUM
  WORTEGEM-PETEGEM

  Gemeentebe­stuur vraagt minister Lydia Peeters om verkeers­vei­lig­heid op gewestwe­gen nog beter aan te pakken: “Dankbaar om wat er al gereali­seerd werd. Maar ons verbeter­voor­stel heeft de steun van de buurtbewo­ners”

  De gemeenteraad van Wortegem-Petegem vraagt aan het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) om de verkeersveiligheid te verhogen op de gewestwegen Kortrijkstraat (N453) en Deinzestraat (N459). Het stuk tussen de Berchemweg (N8) en Kortrijkstraat zou een tolweg moeten worden, op de Kortrijkstraat in de bebouwde kom van Petegem moet trajectcontrole komen.