Burgemeester Philippe Willequet is bestuurder van de nv Global Herpelgem. "We werken verder aan de ontwikkeling van de site maar we zullen op de plaats van het koelwaterbekken geen activiteit meer ontplooien".
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Philippe Willequet is bestuurder van de nv Global Herpelgem. "We werken verder aan de ontwikkeling van de site maar we zullen op de plaats van het koelwaterbekken geen activiteit meer ontplooien". © GEDR

Hof van beroep geeft Global Herpelgem boete en eist dat werken ongedaan worden gemaakt: “Geen correcte vergunning om koelwaterbekken op te vullen”

KLUISBERGENHet hof van beroep in Gent heeft Global Herpelgem veroordeeld tot een boete van 240.000 euro voor het opvullen van een koelwaterbekken op de vroegere site van de Ruiense elektriciteitscentrale zonder de vereiste vergunning. Burgemeester Willequet (Gemeentebelangen) is bestuurder van Global Herpelgem. “De ontwikkeling van de site gaat verder, maar niet op de plaats van het koelwaterbekken”, reageert hij.

 1. Ivan Adriaenssens tekende het scenario voor de jubileumstrip van Vlaams Parlement
  PREMIUM
  MAARKEDAL

  Ivan Adriaens­sens tekende het scenario voor de jubileum­strip van Vlaams Parlement

  “Het grote publiek kent mij niet, maar dat is ook nergens voor nodig.” Het zijn de woorden van een bescheiden Ivan Adriaenssens (52) uit Maarkedal. Nochtans schreef hij het scenario voor een strip over het Vlaams Parlement, dat zijn gouden jubileum viert. De Kieldrechtenaar vond jaren geleden een vaste stek in de Vlaamse Ardennen en is een gevestigde waarde in het wereldje van de tekenaars.
 2. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.