Stijn Messeeuw (rechts) kwam in de kerk van Ruien supporteren voor Kevin De Bruyne.
Volledig scherm
Stijn Messeeuw (rechts) kwam in de kerk van Ruien supporteren voor Kevin De Bruyne. © GEDR

Het geloof in de Rode Duivels wankelde niet in de Sint-Corneliuskerk (en al zeker niet bij supporter Stijn)

KLUISBERGENKFC Kluisbergen en MVC Domein Kluisbos vonden de ontwijde Sint-Corneliuskerk de ideale plek om het WK van de Belgen in Qatar te volgen. Een plek van geloof en vertrouwen, zo bleek.

 1. “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogsjournalisten
  TV

  “Ik wist op dat moment dat ik ging sterven”: nieuwe docu ‘War Junkies’ vertelt het verhaal van oorlogs­jour­na­lis­ten

  Op het Filmfestival van Oostende is ‘War Junkies' in première gedaan. Een driedelige documentairereeks over “de achterkant van de oorlogsjournalistiek", zoals regisseur Jasper Christiaens het omschrijft bij VTM Nieuws. “We zochten naar fotografen, fixers, cameramannen ... Mensen die anders heel weinig aan het woord komen, maar die wel daarheen gaan, hun job doen en hun leven op het spel zetten om ons te laten zien wat daar gebeurt.” Onder hen ook VTM Nieuws-cameraman Stijn De Smet. “Ik vind het handig dat je als cameraman nog een filter hebt", zegt hij. “Je kijkt niet rechtstreeks, maar door een schermpje. Dat is een vorm van afstand creëren.”
 2. Nieuw project van bouwaannemer jaagt inwoners van Heurne opnieuw in de gordijnen: “Plots kijken we niet meer op de Schelde, maar op 25 huizen”
  PREMIUM
  Heurne

  Nieuw project van bouwaanne­mer jaagt inwoners van Heurne opnieuw in de gordijnen: “Plots kijken we niet meer op de Schelde, maar op 25 huizen”

  Plannen voor de aanleg van een woonwijk langs de Heurnestraat stuiten er op hevig protest. Bouwheer Provum wil een verkaveling met 25 woningen aanleggen in het landelijke gebied. “Wij zijn hier komen wonen voor de rust en het zicht op de Scheldevallei. En plots krijgen we op een paar meter afstand 25 woningen in onze achtertuin. Zo’n wijk hoort hier helemaal niet thuis”, protesteren ze.