Equal Idiots: hier nog op de Toots Sessie van de VRT begin dit jaar, op 27 augustus op FestiVolt in Kluisbergen.
Volledig scherm
Equal Idiots: hier nog op de Toots Sessie van de VRT begin dit jaar, op 27 augustus op FestiVolt in Kluisbergen. © VRT

FestiVolt viert 50 jaar Kluisbergen: gratis tickets bestellen kan tot 20 augustus, mét coronacertificaat

KLUISBERGENDe gemeente Kluisbergen vierde haar vijftigste verjaardag eerder al met een nieuw logo en een nieuwe huisstijl. Het coronavirus dwarsboomde andere initiatieven, maar op 27 augustus is het tijd voor een écht feestje: het festival FestiVolt met School is Cool en Equal Idiots. De toegang is gratis, tickets bestellen kan tot 20 augustus.

 1. Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdiefstal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro
  Livios

  Boilers, ketels tot zelfs volledige keukens: schade bij werfdief­stal loopt op tot gemiddeld 30.000 euro

  Zit jij momenteel middenin een bouw- of groot renovatieproject? Dan kan je je werf maar beter goed beveiligen en verzekeren, want de gemiddelde schade bij een werfdiefstal bedraagt zo’n 30.000 euro volgens Federale Verzekering. Bovendien zien ze de diefstal van boilers, verwarmingsketels en nieuwe keukens al enkele jaren sterk toenemen. Bouwmachines en -gereedschap zijn dan weer minder in trek. Wat kan je doen om een werfdiefstal te vermijden? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Oudenaarde bouwt energiezuinige noodwoningen bovenop fietserstunnel in Leupegem
  PREMIUM
  Oudenaarde

  Oudenaarde bouwt energiezui­ni­ge noodwonin­gen bovenop fietsers­tun­nel in Leupegem

  Boven de uitgang van de nog te bouwen fietstunnel in Leupegem wil de Stad Oudenaarde vijf energiezuinige noodwoningen bouwen. Met de bouw is een investering van bijna anderhalf miljoen euro gemoeid. “We dienden bij het Agentschap Wonen Vlaanderen een aanvraag in voor een subsidie van 50%”, zeggen schepen van Openbare Werken John Adam en schepen van Sociaal Beleid Mathieu Mas.
 1. Stad vraagt trajectcontroles aan op Edelareberg en N60 in Oudenaarde
  Leupegem/Edelare

  Stad vraagt trajectcon­tro­les aan op Edelare­berg en N60 in Oudenaarde

  Het stadsbestuur van Oudenaarde dient bij het Agentschap Wegen en Verkeer een aanvraag in om een trajectcontrole in te voeren op de N60 Ronseweg in Oudenaarde en N8 Edelareberg in Edelare. De stad gaat daarmee in op de vernieuwde aanvraagprocedure voor lokale besturen en politiezones om snelheidscontroles te plaatsen op gewestwegen. “Vlot en veilig verkeer in onze stad staan hierbij voorop”, zegt schepen van Mobiliteit Peter Simoens (Open Vld).
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 3. Piepjonge, maar succesvolle The Brew Society te bezoeken op Open Bedrijvendag: “Al veel de vraag gehad waar biertje Martha gebrouwen wordt. Wel, hier in Heule dus”
  Kortrijk

  Piepjonge, maar succesvol­le The Brew Society te bezoeken op Open Bedrijven­dag: “Al veel de vraag gehad waar biertje Martha gebrouwen wordt. Wel, hier in Heule dus”

  The Brew Society in Heule is komende zondag op Open Bedrijvendag voor het eerst toegankelijk voor het publiek. De brouwerij mag dan nog vrij onbekend zijn, haar biertje Martha is dat niet. Vijf jaar na de opstart is het bier een groot succes. “Ik had nooit gedacht dat het zo snel zou gaan”, zegt zaakvoerder Björn Desmadryl (35). Interessant: de brouwerij zoekt extra mankracht. “Wie een geschikte persoon vindt, wint een jaar gratis bier.”