De Mountainbike van Vlaanderen strijkt neer aan het Hotond Sporthotel.
Volledig scherm
De Mountainbike van Vlaanderen strijkt neer aan het Hotond Sporthotel. © rv

Drie dagen mountainbiken op hoog niveau op en rond Hotondberg dankzij Mountainbike van Vlaanderen

De Mountainbike van Vlaanderen strijkt vrijdag, zaterdag en zondag neer  aan het Hotond Sporthotel in Kluisbergen. Competitierenners en de beter getrainde recreanten rijden er een driedaagse wedstrijd, maar ook bedrijven, kinderen en minder getrainde recreanten komen aan hun trekken.

 1. De coronacijfers in Kluisbergen van dinsdag 20 oktober

  De coronacij­fers in Kluisber­gen van dinsdag 20 oktober

  Uit de nieuwe bevestigde cijfers van Sciensano is gebleken dat er in Kluisbergen, op één dag 5 besmettingen met corona zijn bijgekomen. Een dag eerder waren dit er nog 5. Het totaal aantal gevallen over de laatste 14 dagen komt zo op 28. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Voor Kluisbergen komt dat getal nu op 426 te liggen. Kluisbergen heeft daarmee meer dan 100 gevallen en daarom overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt ze een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Is het gevaarlijk fietsen in uw gemeente? Laat het ons weten!

  Is het gevaarlijk fietsen in uw gemeente? Laat het ons weten!

  Zeven dodelijke slachtoffers in september. 47 procent van de West-Vlaamse scholieren is niet in orde met de fietsverlichting. “Maak een fietshelm verplicht”, zei de gouverneur van de kustprovincie zaterdag nog. De komende dagen en weken werken wij in West-Vlaanderen verder op de problematiek. In het fietsdossier West-Vlaanderen brengen we getuigenissen en hebben we ook aandacht voor de situatie in uw gemeente. Woont u langs een steenweg waar het fietspad dringend aan vervanging toe is? Vraagt u zich al jaren af waarom die levensgevaarlijke fietsoversteek in uw stad nog altijd niet aangepast is? Onze journalisten stellen de komende weken de vragen ook aan de beleidmakers in uw stad of gemeente.
 1. De coronacijfers in Kluisbergen van donderdag 15 oktober

  De coronacij­fers in Kluisber­gen van donderdag 15 oktober

  In Kluisbergen zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 13 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Kluisbergen op 198 te liggen. Omdat Kluisbergen meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
 2. Gouverneur duidelijk over Ronde van Vlaanderen: “Blijf thuis: overtreders van opgelegde maatregelen riskeren forse straffen”

  Gouverneur duidelijk over Ronde van Vlaanderen: “Blijf thuis: overtre­ders van opgelegde maatrege­len riskeren forse straffen”

  Blijf thuis en volg de Ronde van Vlaanderen op televisie, want langs het parcours kan je niets komen doen. Alle 22 veiligheidszones, waar anders net veel publiek komt, worden verboden terrein. “De politie zal niet alleen langs het parcours scherp toezien, maar ook streng optreden tegen wie verboden feestjes organiseert. Overtreders komen niet weg met een boete, maar riskeren correctionele vervolging”, waarschuwt Oost-Vlaams gouverneur Carina Van Cauter.