Het gemeentehuis van Kluisbergen is al 33 jaar de politieke werkplek van burgemeester Philippe Willequet. Van 1982 tot 1988 was hij er schepen van Openbare Werken.
Volledig scherm
PREMIUM
Het gemeentehuis van Kluisbergen is al 33 jaar de politieke werkplek van burgemeester Philippe Willequet. Van 1982 tot 1988 was hij er schepen van Openbare Werken. © GEDR

BELOOFD IS BELOOFD. Kan het zwaar doorgaand verkeer verder worden geweerd uit de dorpskern van Berchem? Komen er ooit bedrijven op de site van de vroegere centrale? En wil Kluisbergen een nieuwe fusie?

KLUISBERGENDe bestuursperiode van uw gemeentebestuur is ruim halfweg. Tijd voor een evaluatie. Komt er iets in huis van de prioriteiten die in 2018 werden gesteld? We selecteren vijf beloftes van het schepencollege, zochten uit wat er al gerealiseerd is en wat er nog op de plank ligt. Vandaag: Kluisbergen, een fusiegemeente met veel groen en natuur waar de lijst Gemeentebelangen sedert de verkiezingen van 1982 de volstrekte meerderheid heeft en Philippe Willequet sinds januari 1989 op de burgemeestersstoel zit.

 1. Korte maar felle onweersbui zorgt voor wateroverlast in Kortrijkse regio: tunnel onder water, kelders Howest lopen onder
  Kortrijk/Vichte/Harelbeke/Rekkem

  Korte maar felle onweersbui zorgt voor waterover­last in Kortrijkse regio: tunnel onder water, kelders Howest lopen onder

  Een korte maar felle onweersbui rond 10 uur vrijdagochtend heeft in de Kortrijkse regio hier en daar voor wat wateroverlast gezorgd. Bij de brandweerzone Fluvia liepen 50 tot 60 meldingen van ondergelopen straten, kelders of garages binnen. In Kortrijk liep de tunnel onder de spoorweg in de Felix de Bethunelaan nog maar eens onder water.
 2. Bluetoothspeakers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijduur tot 25 uur
  Tweakers

  Bluetooth­spea­kers die het langer volhouden dan jezelf: drie modellen met een batterijd­uur tot 25 uur

  De zomer lacht ons toe: van bruisende terrasjes tot bomvolle parken over sfeervolle campings. Het zijn ideale gelegenheden voor een fijn streepje muziek. Een bluetoothspeaker - mét lange batterijduur - is daarvoor het perfecte gadget. Hoe herken je de beste exemplaren? En welke speakers – per budgetcategorie eentje – verkiest expert Eric Van Ballegoie van technologiesite Tweakers?