Twee honden veroorzaken overlast in het Kluisbos.
Volledig scherm
Twee honden veroorzaken overlast in het Kluisbos. © RV

Agressieve honden vallen wandelaars en reeën aan in Kluisbos: “Nog één incident en ze worden in beslag genomen”

De fauna in het Kluisbos is een grote troef, maar twee herdershonden die er de jongste weken vaak los rondlopen veroorzaken problemen. Verschillende wandelaars hebben melding gemaakt van de agressieve honden en sommige zijn al gebeten. Ook reeën zijn aangevallen door de honden.

  1. In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: tweevoudig winnaar Peter Van Petegem (50). “We zouden in de Vlaamse Ardennen nog veel meer met de koers kunnen doen”
    PREMIUM
    Vlaamse Ardennen

    In de aanloop naar de Ronde van Vlaanderen: tweevoudig winnaar Peter Van Petegem (50). “We zouden in de Vlaamse Ardennen nog veel meer met de koers kunnen doen”

    Wielerfans zitten er al maanden op te wachten maar zondag is het zover: de Vlaamse hoogmis van het wielrennen. Met zes maanden vertraging krijgt de Ronde van Vlaanderen alsnog haar apotheose in de Vlaamse Ardennen. Zonder publiek dit jaar maar daarom niet minder beklijvend. In een vijfdelige reeks blikken we vooruit op Vlaanderens Mooiste. Vandaag stoppen we bij tweevoudig winnaar Peter Van Petegem, net vijftig geworden. “Fietsen doe ik nog amper”, bekent hij. Maar met twee koersende zonen en ook op zakelijk vlak blijft “Zwarten van Brakel” met het wielrennen verbonden.