1. Onderzoek naar samensmelting van drie politiezones loopt: “Problemen aan Rijdt in Brakel illustreren hoe hard een fusie nodig is”
  Vlaamse Ardennen

  Onderzoek naar samensmel­ting van drie politiezo­nes loopt: “Problemen aan Rijdt in Brakel illustre­ren hoe hard een fusie nodig is”

  Het incident op de Rijdtmeersen in Brakel, waarbij vorige week een jogger werd aangevallen, blijft politiek nazinderen. “De problemen in het recreatiegebied bewijzen nog maar eens dat de politie meer mankracht nodig heeft en dat kan alleen met een fusie van polititiezones”, zegt gemeenteraadslid Jan Haegeman (N-VA). “We zij hier volop mee bezig, want ook ik ben voorstander”, reageert burgemeester Stefaan Devleeschouwer (Open Vld).
 2. Gemeentebestuur Kluisbergen zet Villa Vogelsanck (weer) te koop, beheerder ontgoocheld: “Mijn hoofd begrijpt het, maar mijn hart bloedt”
  PREMIUM
  KLUISBERGEN

  Gemeentebe­stuur Kluisber­gen zet Villa Vogelsanck (weer) te koop, beheerder ontgoo­cheld: “Mijn hoofd begrijpt het, maar mijn hart bloedt”

  Het gemeentebestuur van Kluisbergen heeft unaniem beslist om Villa Vogelsanck 1 en 2 opnieuw te koop te zetten. Dat was al eens gebeurd in 2016. De twee jeugdverblijven zijn toe aan een ingrijpende renovatie en staan sinds de coronacrisis leeg. Beheerder Jurgen De Turck begrijpt de beslissing, maar had het liever anders gezien.
 1. Hier zie je Lukaku straks scoren en de Duivels Europees kampioen worden: acht voetbalgekke locaties in de regio Kortrijk, Waregem en Menen
  PREMIUM
  Kortrijk/Waregem/Zwevegem/Wevelgem

  Hier zie je Lukaku straks scoren en de Duivels Europees kampioen worden: acht voetbalgek­ke locaties in de regio Kortrijk, Waregem en Menen

  De tijd van voorbereiding en oefenwedstrijden is voorbij. Vandaag start het Europees Kampioenschap voor onze ‘gouden generatie’ Rode Duivels en het misschien wel belangrijkste tornooi uit hun carrière. Grote EK-dorpen zijn in de staart van de pandemie nog uit den boze, maar er waren nooit meer leuke locaties waar je van een bloedrode Jupiler of een ander aperitief van de wedstrijd kan genieten. Twijfel je nog? Dan bieden wij redding. Laat de bal maar rollen...
 1. Oppositie niet te spreken over negeren van het advies over verkavelingsproject Processiestraat: “Ondenkbaar dat het schepencollege het verslag naast zich zou neerleggen”
  PREMIUM

  Oppositie niet te spreken over negeren van het advies over verkave­lings­pro­ject Processie­straat: “Ondenkbaar dat het schepencol­le­ge het verslag naast zich zou neerleggen”

  De oppositie in de gemeenteraad van Wortegem-Petegem zette zich tijdens de jongste zitting opnieuw sterk af tegen de plannen van de liberale meerderheid om een bouwproject te realiseren aan de Processiestraat en Diepestraat, op de huidige terreinen van Sparta Wortegem. De goedkeuring van de wegeniswerken leidde tot hevige discussies.