Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Jan De Meuleneir/Photo News

Veertiger valt twee politiepatrouilles aan en weigert huiszoeking: “hij ging als een bezetene te keer”

KinrooiEen 48-jarige Kinrooienaar riskeert 18 maanden cel omdat hij in juli 2019 met een bokaal cannabis in zijn wagen uit het verkeer werd geplukt. Nadine ging hij ‘als een bezetene’ agressief tekeer tegen vier agenten die een huiszoeking in zijn woning wilde uitvoeren. “Agenten zijn het beu om als boksbal gebruikt te worden,” klonk het in de rechtbank.

 1. Werknemers Maaslands Huis vrezen voor job als fusie niet zou doorgaan: “Speel geen politieke spelletjes op de kap van het personeel”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Werknemers Maaslands Huis vrezen voor job als fusie niet zou doorgaan: “Speel geen politieke spelletjes op de kap van het personeel”

  In Limburg fuseren dit jaar alle sociale huisvestingsmaatschappijen en sociale verhuurkantoren samen tot één woonmaatschappij, maar bij het Maaslands Huis in Maasmechelen gaat dat met iets meer gerommel gepaard. “Als blijkt dat de fusie door politieke spelletjes in het gedrang komt, zal de vestiging van Maaslands Huis worden opgeheven. En dan verliezen we allemaal onze job”, vrezen de werknemers. Volgens het bestuur is er niks aan de hand.
 1. Bijleren over duurzaamheid? Hasselt zorgt ervoor met gloednieuwe magazine, beurs én 'klimaattafels’
  Hasselt

  Bijleren over duurzaam­heid? Hasselt zorgt ervoor met gloednieu­we magazine, beurs én 'klimaatta­fels’

  Goed nieuws voor klimaatbewuste Hasselaren, want zij mogen deze maand een klimaatmagazine in hun bus verwachten. Daarbovenop komt er op 12 februari een beurs rond duurzaam wonen en start de stad op 28 februari met ‘klimaattafels’. “Veel Hasselaren gaan op een vernieuwende wijze om met de duurzame omslag. Leerrijk, dus brengen we hen, organisaties én bedrijven voortaan rond de tafel”, aldus bevoegde schepen Nele Kelchtermans (RoodGroen+).