De heren hielden zich onder meer bezig met de productie van het uiterst verslavende crystal meth.
Volledig scherm
De heren hielden zich onder meer bezig met de productie van het uiterst verslavende crystal meth. © Getty Images/iStockphoto

Tot 8 jaar cel voor betrokkenen in dossier rond synthetische drugsproductie

KinrooiZes mannen zijn veroordeeld tot celstraffen die oplopen tot 8 jaar omwille van hun aandeel in een drugsdossier. In Leopoldsburg waren ze betrokken bij een lab in crystal meth, MDMA en PMK, in Oudsbergen was er een productielocatie voor crystal meth. 

 1. HUIZENJACHT. Tuilt in Hasselt: “Vanaf 450.000 euro scoor je hier een instapklare én vrijstaande gezinswoning met tuin”
  PREMIUM

  HUIZEN­JACHT. Tuilt in Hasselt: “Vanaf 450.000 euro scoor je hier een instapkla­re én vrijstaan­de gezinswo­ning met tuin”

  Op zoek naar een nieuwe stek in Limburg of gewoon benieuwd naar de prijzen en waarom mensen er graag wonen? Elke week zoeken wij het voor jou uit met een lokale vastgoedexpert. Deze keer bezoeken we Tuilt in Hasselt. “Perfect voor wie van een gezellig dorpsgevoel houdt, op slechts paar kilometers van het stadscentrum.” Hoe diep tast je er in de geldbuidel voor een woning? Niet al té diep, zo blijkt.
  Hasselt
 2. Politie LRH examineert 1.200 Limburgse leerlingen tijdens ‘Grote Voetgangersexamen’: “Cruciale kennis én een leuke beloning”

  Politie LRH examineert 1.200 Limburgse leerlingen tijdens ‘Grote Voetgan­gers­exa­men’: “Cruciale kennis én een leuke beloning”

  Voor de Hasseltse basisschool De Kievit werd het een spannende start van de schoolweek. Zo legden de leerlingen van het vierde leerjaar daar maandagmiddag ‘Het Grote Voetgangersexamen’ af, onder het toeziend oog van de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH). Daarmee zijn ze de eersten van zo’n 1.200 leerlingen uit bijna veertig verschillende scholen uit de politiezone. “Een zenuwslopend examen voor sommigen, maar wel nodig”, zegt Wilfried op ‘t Roodt, schooldirecteur van BS De Kievit.
  Hasselt
 1. Hasseltse studenten kunnen voortaan bloed doneren in Provinciaal Instituut voor Verpleegkunde: “Plaats voor 100 donoren extra”

  Hasseltse studenten kunnen voortaan bloed doneren in Provinci­aal Instituut voor Verpleeg­kun­de: “Plaats voor 100 donoren extra”

  Volgende week start de nieuwe Limburgse editie van ‘Bloedserieus’, een initiatief van Rode Kruis-Vlaanderen in samenwerking met de studenten van Hasselt en Diepenbeek. Deze keer kunnen donoren voor het eerst ook in het centrum van Hasselt bloed geven, bovenop de gewoonlijke bloedcollectes in Diepenbeek. Daarvoor steken de studenten van het Provinciaal Instituut voor Verpleegkunde de handen uit de mouwen.
  Hasselt