Jachthaven de Spaanjerd in Kinrooi.
Volledig scherm
PREMIUM
Jachthaven de Spaanjerd in Kinrooi. © MMM

Tot 37 maanden cel voor diefstallenplaag in jachthaven van Kinrooi: “Ze namen alles mee wat ze vonden”

KinrooiDrie Nederlanders uit Heerlen zijn veroordeeld tot celstraffen van één jaar tot 37 maanden omdat ze tussen augustus en oktober vorig jaar heel wat diefstallen pleegden in de jachthaven van Kinrooi. Op 26 oktober werden twee kompanen betrapt met gestolen spullen in hun voertuig. “Ze kwamen doelbewust naar België om diefstallen te plegen.”

 1. Het Koninklijk Domein van Opgrimbie, een omheind eiland in het Nationaal Park: “Koning Filip die er afstand van neemt, dát zou pas een statement zijn”
  PREMIUM
  Maasmechelen

  Het Koninklijk Domein van Opgrimbie, een omheind eiland in het Nationaal Park: “Koning Filip die er afstand van neemt, dát zou pas een statement zijn”

  Het Nationaal Park Hoge Kempen houdt anno 2021 niet op met groeien. Het verdubbelde recent zijn totale oppervlakte naar meer dan 12.000 hectare. Middenin dat uitgebreide groene gebied bots je echter op het klooster van Opgrimbie, afgeschermd voor mens en dier door twee meter hoge draad. “Dat er net in ons Nationaal Park een omheind domein van bijna 200 hectare ligt, is natuurlijk wat vreemd”, zegt Johan Van Den Bosch, coördinator van het park.
 2. Waarom harde kern KRC Genk na bijna 20 jaar wordt opgedoekt door flater van enkele minuten
  PREMIUM
  Genk

  Waarom harde kern KRC Genk na bijna 20 jaar wordt opgedoekt door flater van enkele minuten

  De Limburgse harde kern Drughi Genk kreeg na de bekerwinst afgelopen zondag snel een koude douche. Na bijna twintig jaar trekken ze noodgedwongen de stekker uit de supportersclub. Om een reden die velen niet zullen begrijpen, maar voor de harde kern bittere ernst is. De teleurstelling en het verdriet zijn groot. “We kunnen niet vatten dat er dergelijke fouten zijn gemaakt door één bepaald individu, maar we moeten onze conclusies trekken.”
 1. Hier komt het eigen ‘Overkophuis’ van Hasselt
  Hasselt

  Hier komt het eigen ‘Overkop­huis’ van Hasselt

  De Vlaamse overheid keurde een subsidiedossier goed om de vijf bestaande Overkophuizen uit te breiden naar maar liefst 25 nieuwe Overkophuizen in Vlaanderen en Brussel, en ook naar Hasselt. Zo maakt de stad vanaf vandaag werk van een eigen ‘Overkophuis’, waarvoor ze drie jaar lang 55.000 euro aan subsidies zal krijgen. “Kortom een nieuwe plek waar jongeren zich kunnen thuis voelen, maar eentje die ze eigenlijk al kennen”, verklapt schepen van Jeugd Habib El Ouakili (RoodGroen+).
 2. Mini-onderneming ‘Lommel Lacht’ levert 2.979 euro op
  Lommel

  Mi­ni-onderne­ming ‘Lommel Lacht’ levert 2.979 euro op

  Afgelopen woensdagavond werd de mini-onderneming ‘Lommel Lacht’ van de Boudewijnschool afgesloten met een woordje van dank van de directeur. In totaal werd maar liefst 2.979 euro opgehaald. 1.100 euro gaat naar Sint-Vicentius en 1.100 euro wordt gestort aan het ‘petermeter’-project. De resterende 779 euro wordt gebruikt bij de verdere realisatie van de speelplaats. “Het was een heel mooi project”, klinkt het tevreden bij de school. “De leerlingen hebben geleerd wat ondernemen is en hebben met hun eigen talent hun uiterste best gedaan om het geld bij elkaar te krijgen. Daarmee helpen we een groep kwetsbaren. Dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!”
 1. Iers president wil pers te woord staan, maar daar denkt hond anders over
  Play

  Iers president wil pers te woord staan, maar daar denkt hond anders over

 2. En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"
  Play

  En plots staat er een alligator voor het raam: "Straks breekt hij het glas!"