Lambert Rutten, zoon van de laatste burgemeester van Kessenich, bij de Mottetoren.
Volledig scherm
PREMIUM
Lambert Rutten, zoon van de laatste burgemeester van Kessenich, bij de Mottetoren. © Mine Dalemans

Op wandel langs de tien mooiste kerkdorpen van Limburg: “Kessenich had de naam van onze fusiegemeente moeten zijn”

Geen Kessenich zonder ‘Kinrooi’ tussen haakjes. Dat hadden ze in het eerste kerkdorpje op onze route graag anders gezien. Oudste van de vier deelgemeenten en capabel om ‘hun eigen broek op te houden’, maar toch het onderspit moeten delven in de strijd om wie z’n naam nu aan de fusiegemeente mocht geven. “Gelukkig hebben we nog altijd onze eigen identiteit.”

  1. De coronacijfers in Kinrooi van zondag 18 oktober

    De coronacij­fers in Kinrooi van zondag 18 oktober

    In Kinrooi zijn er volgens de laatste cijfers van Sciensano minder dan 5 besmettingen met corona bijgekomen op één dag. Dit brengt het totaal over de laatste 14 dagen op 27 gevallen. Sciensano heeft enkele alarmdrempels gedefinieerd op basis van het aantal gevallen per 100.000 inwoners over de laatste 14 dagen. Dat getal komt voor Kinrooi op 221 te liggen. Omdat Kinrooi meer dan 100 gevallen heeft, overschrijdt de gemeente op dit moment alarm niveau 4 en krijgt hiermee een rode kleur. Dit is de hoogst gedefiniëerde alarmdrempel. De cijfers van Sciensano worden dagelijks gepubliceerd.
  1. Tsjetsjeens kwartet moet 142.575 euro aan Marokkaans slachtoffer van vechtpartij

    Tsjet­sjeens kwartet moet 142.575 euro aan Marokkaans slachtof­fer van vechtpar­tij

    Twee Tsjetsjenen van 29 jaar zijn door de correctionele rechtbank bij verstek veroordeeld tot een celstraf van twee jaar voor hun betrokkenheid bij een zware vechtpartij in de stationsbuurt van Hasselt. Een 37-jarige Marokkaan kreeg het zo zwaar te verduren dat men in het ziekenhuis een deel van zijn frontale hersenkwab moest verwijderen. De feiten speelden zich af op 6 augustus 2015. In totaal waren de daders met vier, maar twee beklaagden konden een celstraf ontlopen en moeten enkel een werkstraf uitvoeren. De politie kwam op het spoor van het kwartet door onderzoek met camerabeelden en de controle van hun BMW dezelfde nacht van de feiten. Daarnaast waren er ook enkele getuigen. Het Tsjetsjeens kwartet moet samen in totaal 142.575 euro betalen aan het Marokkaans slachtoffer van de vechtpartij.