Sorteerders bij inzamelpunt Illustratie.
Volledig scherm
Sorteerders bij inzamelpunt Illustratie. © ANP

Nieuwe brengmomenten Vincentius Maaseik-Kinrooi

KinrooiDoor de oorlog in Oekraïne worden er de laatste tijd steeds meer spullen naar Vincentius Maaseik-Kinrooi gebracht. Daarom worden de brengmomenten vanaf 1 april aangepast.

 1. PASSIONELE MOORDEN. Na jaren aan het front komt Aloïs thuis. En daar staat zijn gewapende liefdesrivaal: “Als de man van Florentine er niet was, deelden we samen het bed”
  PREMIUM

  PASSIONELE MOORDEN. Na jaren aan het front komt Aloïs thuis. En daar staat zijn gewapende liefdesri­vaal: “Als de man van Florentine er niet was, deelden we samen het bed”

  Bijna vijf jaar lang strijdt Aloïs Verjans voor ons land tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zijn vrouw Florentine zit thuis alleen in de Vennestraat in Genk en runt er een slagerij met logementshuis, waar bijna nooit iemand logeert. Behalve één man, Marcel Russon. Met hem begint ze een geheime relatie. Wanneer in de lente van 1919 Aloïs – met heel wat trauma’s in z’n rugzak – aan de deur staat, loopt het helemaal mis. “Zonder de oorlog was het leven van dit powerkoppel wellicht wél vlot verlopen.”
  Genk
 1. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 2. Ons Dak in Maaseik installeert bijna 300 zonnepanelen op sociale woningen: “Primeur voor Limburg”
  PREMIUM

  Ons Dak in Maaseik instal­leert bijna 300 zonnepane­len op sociale woningen: “Primeur voor Limburg”

  De sociale huisvestingsmaatschappij Ons Dak heeft de primeur in Limburg beet, om massaal zonnepanelen te plaatsen op het dak van sociale woningen. Minister Zuhal Demir (N-VA) installeerde zondag het laatste exemplaar van een eerste reeks zonnepanelen op de daken van Ons Dak in Maaseik, in totaal 296 stuks. “We mogen ons op de borst kloppen, maar moeten ook zien dat niemand uit de boot valt", zegt Demir.
  Maaseik