Ter illustratie.
Volledig scherm
Ter illustratie. © Photo News

Juwelen gestolen na inbraak in Kinrooi

KinrooiDieven hebben toegeslagen in een woning in Kinrooi. De feiten werden vrijdag vastgesteld.

 1. Politie LRH examineert 1.200 Limburgse leerlingen tijdens ‘Grote Voetgangersexamen’: “Cruciale kennis én een leuke beloning”

  Politie LRH examineert 1.200 Limburgse leerlingen tijdens ‘Grote Voetgan­gers­exa­men’: “Cruciale kennis én een leuke beloning”

  Voor de Hasseltse basisschool De Kievit werd het een spannende start van de schoolweek. Zo legden de leerlingen van het vierde leerjaar daar maandagmiddag ‘Het Grote Voetgangersexamen’ af, onder het toeziend oog van de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH). Daarmee zijn ze de eersten van zo’n 1.200 leerlingen uit bijna veertig verschillende scholen uit de politiezone. “Een zenuwslopend examen voor sommigen, maar wel nodig”, zegt Wilfried op ‘t Roodt, schooldirecteur van BS De Kievit.
  Hasselt
 2. CEO Olivier Boyen tekent bij Patro Eisden nieuwe structuren uit voor een verdere professionalisering: “Iedereen moet zich welkom voelen bij Patro”
  VOETBAL EERSTE NATIONALE

  CEO Olivier Boyen tekent bij Patro Eisden nieuwe structuren uit voor een verdere professio­na­li­se­ring: “Iedereen moet zich welkom voelen bij Patro”

  De voorbije jaren loodsten Stijn Stijnen, Rik Vliegen en Wouter Corstjens met veel ijver en passie Patro Eisden door woelige wateren. Meer zelfs. Met een enorme gedrevenheid redden zij de club van de ondergang. Er waaide een nieuwe wind en dat zette Patro op weg naar fraaie sportieve successen. Ondertussen wenkt de promotie naar de Challenger Pro League. Dat wil zeggen: ook pijlers bouwen voor nieuwe structuren in de verdere professionalisering van de club.
  Maasmechelen
 1. PASSIONELE MOORDEN. Na jaren aan het front komt Aloïs thuis. En daar staat zijn gewapende liefdesrivaal: “Als de man van Florentine er niet was, deelden we samen het bed”
  PREMIUM

  PASSIONELE MOORDEN. Na jaren aan het front komt Aloïs thuis. En daar staat zijn gewapende liefdesri­vaal: “Als de man van Florentine er niet was, deelden we samen het bed”

  Bijna vijf jaar lang strijdt Aloïs Verjans voor ons land tijdens de Eerste Wereldoorlog. Zijn vrouw Florentine zit thuis alleen in de Vennestraat in Genk en runt er een slagerij met logementshuis, waar bijna nooit iemand logeert. Behalve één man, Marcel Russon. Met hem begint ze een geheime relatie. Wanneer in de lente van 1919 Aloïs – met heel wat trauma’s in z’n rugzak – aan de deur staat, loopt het helemaal mis. “Zonder de oorlog was het leven van dit powerkoppel wellicht wél vlot verlopen.”
  Genk
 2. Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaarder: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is
  Mijntelco

  Het invoeren van een wachtwoord maakt je netwerk kwetsbaar­der: waarom de klassieke kabel nog steeds de moeite waard is

  Elke woning heeft tegenwoordig een eigen draadloos wifinetwerk, waarmee de meeste apparaten verbonden zijn. Logisch ook, want het scheelt heel wat gedoe met kabels, waardoor je met je apparaat kan gaan en staan waar je wil. Maar dat hoeft niet noodzakelijk met élk apparaat mogelijk te zijn. Bovendien biedt een verbinding via de klassieke ethernetkabel ook enkele voordelen. Mijntelco.be overloopt ze.
 3. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  3

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.