De bom wordt straks opgehaald door DOVO. Pas als dat gebeurd is, kan het terrein weer vrijgegeven worden.
Volledig scherm
De bom wordt straks opgehaald door DOVO. Pas als dat gebeurd is, kan het terrein weer vrijgegeven worden. © RV

Camping ontruimd na vinden van bom bij graafwerken

KinrooiIn Kinrooi bij camping Papillon is deze middag een bom gevonden bij graafwerken. Een 50-tal aanwezigen verzamelt in de bistro van de camping op veilige afstand tot DOVO ter plaatse is.

 1. Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later
  Livios

  Je leven lang genieten van je eigen huis? Zo creëer je een woning op maat van nu én later

  De nieuwe generatie 50-plussers is meer bezig met haar toekomst en hoe ze wil wonen. Vier op de tien 50-plussers willen zelfs nog vóór hun pensioen verhuizen naar een kleinere woning, op maat van hun oude dag. Bijna de helft van hen kiest resoluut voor een appartement. Dat blijkt uit een woononderzoek van vastgoedspecialist Hillewaere. Maar hoe ziet zo’n woning voor levenslang wonen eruit? En moet je daarvoor altijd verhuizen? Bouwsite Livios zocht het uit.
 2. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 1. Vrachtwagen verliest gevaarlijke stof, schade aan voertuigen is mogelijk
  Lommel

  Vrachtwa­gen verliest gevaarlij­ke stof, schade aan voertuigen is mogelijk

  Een vrachtwagen verloor donderdagvoormiddag een deel van de lading ter hoogte van de Balendijk en de Gerard Mercatorstraat in Lommel. “De lading betrof een gevaarlijke stof”, aldus Brandweer Noord-Limburg. De afrit van de rotonde richting de Gerard Mercatorstraat was daardoor tijdelijk afgesloten voor alle verkeer. “Bestuurders die deze voormiddag op deze plek zijn gepasseerd, wordt aangeraden contact te nemen met hun verzekering bij schade aan het voertuig”, klinkt het bij de brandweer en de politie.