Aartsbischop van Canterbury Justin Welby
Volledig scherm
Aartsbischop van Canterbury Justin Welby © AP

Rapport kritisch voor Anglicaanse kerk bij toedekken seksueel misbruik door ex-bisschop

De Anglicaanse kerk 'verborg' bewijzen van kindermisbruik door een gewezen bisschop over een periode van twee decennia. Dat heeft de aartsbisschop van Canterbury, Justin Welby, verklaard na een diepgaand onafhankelijk onderzoek, zo heeft The Independent bericht.

 1. Binnenkort maandelijkse afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?
  Mijnenergie

  Binnenkort maandelijk­se afrekening voor energie mogelijk: waarom kies je er best (niet) voor?

  Het maandelijkse voorschot dat je momenteel voor gas en elektriciteit betaalt, ligt mogelijk een stuk lager dan je werkelijke verbruikskosten. Het vele telewerk en de sterk gestegen energieprijzen zijn hierbij de boosdoeners. Is dit het geval, krijg je straks een gepeperde afrekening gepresenteerd. Om zulke onaangename verrassingen evenwel te vermijden, moeten de grootste energieleveranciers hun klanten binnenkort de keuze bieden om maandelijks af te rekenen op basis van hun reële verbruik van die maand. Mijnenergie.be zoekt uit of dat voor iedereen een slimme keuze is.
 2. "Killer nurse" verdacht van 60 kindermoorden mogelijk toch niet vervroegd vrij: twee nieuwe aanklachten

  "Killer nurse" verdacht van 60 kindermoor­den mogelijk toch niet vervroegd vrij: twee nieuwe aanklach­ten

  De 66-jarige voormalige Texaanse verpleegster, Genene Jones, wordt de "killer nurse" en "Angel of Death" genoemd. In de jaren 80 van vorige eeuw zou ze als verpleegkundige tot wel 60 baby's en peuters vermoord hebben. Ze werd veroordeeld tot 99 jaar cel maar heeft zicht op vervroegde vrijlating volgend jaar. Om dat te verhinderen werd ze de laatste weken opnieuw twee keer aangeklaagd voor kindermoord.
 3. Conflict, geheimen en onverwerkte trauma’s: vijf disfunctionele families uit streamingland
  Streamz

  Conflict, geheimen en onverwerk­te trauma’s: vijf disfunctio­ne­le families uit streaming­land

  Tijdens de feestdagen oprecht genoten van alle familiebijeenkomsten? Dan hebt u het gelukkig meer getroffen dan de gezinnen die deze week aan bod komen in onze Kijkgids. Naar aanleiding van de terugkeer naar de heerlijk hypocriete wereld van televangelisten in ‘The Righteous Gemstones’ (Streamz) gingen wij immers op zoek naar de meest disfunctionele tv-families. Met de door demonen gekwelde Rayburns (‘Bloodline’, Netflix), de herenigde Bennetts (‘The Ranch’, Netflix), de rotverwende Bluths (‘Arrested Development’, Hulu) en de met ijzeren hand regerende Al-Fayeeds (‘Tyrant’, Disney+) komt u alvast geen drama tekort.