REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Neef Vangheluwe tevreden dat interview plaatsvond

De neef die door Roger Vangheluwe jarenlang werd misbruikt, voelt zich dankzij het interview met de voormalige bisschop van Brugge beter begrepen. In de krant De Standaard reageert hij via zijn advocaat Christine Mussche op het interview.

 1. Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?
  Jobat

  Contracten van onbepaalde duur pieken: wat zijn de voor- en nadelen?

  Belgische bedrijven sluiten weer volop nieuwe contracten van onbepaalde duur af. Het aantal zit opnieuw op het niveau van vóór corona. Van januari tot en met augustus werden er zelfs 1,7% meer nieuwe arbeidscontracten getekend. Dat blijkt uit gegevens van Acerta bij 260.000 werkende Belgen. Jobat.be somt samen met het hr-dienstenbedrijf de verschillen op tussen een contract van bepaalde en onbepaalde duur. Wat is nu het interessantst als werknemer, en is er een verschil qua loon?
 2. "Jozef Lagast (90) is biechtvader van Vangheluwe"
  Update

  "Jozef Lagast (90) is biechtva­der van Vangheluwe"

  Volgens de website van het weekblad Humo is priester Jozef Lagast (90) de biechtvader van de oud-bisschop van Brugge Roger Vangheluwe. Lagast is hulppastoor in Aalbeke en volgens Humo ook de man die Vangheluwe er vijftig jaar geleden toe aanzette om priester te worden. De twee geestelijken zouden bovendien samen jeugdkampen hebben geleid waar hun seksuele drift slachtoffers heeft gemaakt. In een reactie op het artikel van Humo ontkent Lagast dat Roger Vangheluwe bij hem is komen biechten in de periode dat de ex-bisschop van Brugge zijn twee neven misbruikte.