De Australische kardinaal George Pell getuigde voor de commissie over hoe de kerkelijke autoriteiten reageerden op berichten van pedofilie.
Volledig scherm
De Australische kardinaal George Pell getuigde voor de commissie over hoe de kerkelijke autoriteiten reageerden op berichten van pedofilie. © AP

Kerk in Australië betaalde 200 miljoen euro aan slachtoffers pedofilie

De katholieke kerk in Australië heeft in totaal al 276 miljoen Australische dollar (ongeveer 200 miljoen euro) aan schadevergoedingen uitbetaald aan mensen die als kind seksueel misbruikt werden door priesters of andere geestelijken. Dat blijkt uit de gegevens van een commissie die het seksueel misbruik onderzoekt.

  1. RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterlachen, wel om van te glimlachen”
    TV

    RECENSIE. ‘Somebody Somewhere’: “Niet om van te schaterla­chen, wel om van te glimlachen”

    Het ene moment zit u in de middelbare school en ligt de wereld voor u open, het andere bent u de veertig voorbij en hebt u de ene onvervulde droom na de andere tegenslag opgestapeld. Comédienne Bridget Everett kan erover meespreken. In ‘Somebody Somewhere’, te bekijken op Streamz, speelt ze de hoofdrol in een verhaal gebaseerd op haar eigen zoektocht naar vriendschap en vreugde in haar geboortestaat Kansas, waar wervelwinden thuis zijn. Of dit pretentieloze tussendoortje u ook van uw sokken kan blazen? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.