Godfried Danneels zal de speurders uitleg moeten verschaffen over de gevonden documenten.
Volledig scherm
Godfried Danneels zal de speurders uitleg moeten verschaffen over de gevonden documenten. © UNKNOWN

Gerecht doet bizarre vondst bij aartsbisschop

Het Brussels gerecht heeft bij de huiszoekingen in het aartsbisschoppelijk paleis van Mechelen documenten gevonden waarvan het zich afvraagt hoe die daar zijn terechtgekomen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

 1. Gert verloor zijn broer na seksueel misbruik van godsdienstleraar, die ondanks veroordeling diaken werd: “Hij heeft 7 jaar lang psychisch afgezien”
  Play
  2

  Gert verloor zijn broer na seksueel misbruik van godsdienst­le­raar, die ondanks veroorde­ling diaken werd: “Hij heeft 7 jaar lang psychisch afgezien”

  In 2020 zijn bij de opvangpunten van de katholieke Kerk 59 meldingen van seksueel misbruik gedaan. Vaak gaat het om verjaarde feiten. Dat blijkt uit een jaarverslag dat maandag via de website Kerknet is gepubliceerd. De broer van een slachtoffer van seksueel misbruik getuigt maandag bij VTM NIEUWS. Volgens hem bewijst het nieuwe rapport dat de kerk weinig lessen heeft getrokken uit het verleden.
 2. De Beukelaer vraagt voorzichtigheid bij vondst aartsbisdom

  De Beukelaer vraagt voorzich­tig­heid bij vondst aartsbis­dom

  Eric de Beukelaer, woordvoerder van de bisschoppen, is verwonderd over de berichten vandaag in Het Laatste Nieuws. De krant berichtte dat het parket van Brussel bij de huiszoekingen in het aartsbisschoppelijk paleis van Mechelen documenten gevonden heeft uit het dossier Dutroux, zoals tientallen foto's van de opgravingen van de lijkjes van Julie en Melissa, en documenten over pedofilie die enkel bedoeld waren voor het gerecht.