Roger Vangheluwe trok na zijn ontslag naar de abdij van West-Vleteren. Slechts één maal kon hij er op foto worden vastgelegd, toen hij een wandelingetje ging maken.
Volledig scherm
Roger Vangheluwe trok na zijn ontslag naar de abdij van West-Vleteren. Slechts één maal kon hij er op foto worden vastgelegd, toen hij een wandelingetje ging maken. © Henk Deleu

Brugse bisschop wil Vaticaan overtuigen om Vangheluwe te straffen

De nieuwe bisschop van Brugge Lode Aerts vindt dat zijn voorganger Roger Vangheluwe alsnog gestraft moet worden voor zijn toegegeven seksueel misbruik. Hij gaat daarop aandringen in het Vaticaan. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen vandaag.

 1. Gert verloor zijn broer na seksueel misbruik van godsdienstleraar, die ondanks veroordeling diaken werd: “Hij heeft 7 jaar lang psychisch afgezien”
  Play
  2

  Gert verloor zijn broer na seksueel misbruik van godsdienst­le­raar, die ondanks veroorde­ling diaken werd: “Hij heeft 7 jaar lang psychisch afgezien”

  In 2020 zijn bij de opvangpunten van de katholieke Kerk 59 meldingen van seksueel misbruik gedaan. Vaak gaat het om verjaarde feiten. Dat blijkt uit een jaarverslag dat maandag via de website Kerknet is gepubliceerd. De broer van een slachtoffer van seksueel misbruik getuigt maandag bij VTM NIEUWS. Volgens hem bewijst het nieuwe rapport dat de kerk weinig lessen heeft getrokken uit het verleden.
 2. Pedofiele bisschop Vangheluwe geconfronteerd met slachtoffer: "Hij ontkent alles"

  Pedofiele bisschop Vangheluwe geconfron­teerd met slachtof­fer: "Hij ontkent alles"

  Oud-bisschop van Brugge Roger Vangheluwe, die zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik bij minderjarigen, is nog eens opgedoken. Deze ochtend werd hij geconfronteerd met een van zijn slachtoffers, Kris Verduyn uit het West-Vlaamse Meulebeke. De man beweert dat hij 25 jaar geleden door de geestelijke misbruikt werd. Vangheluwe ontkent alles. "Dit komt zeer hard aan voor mijn cliënt", zegt advocaat Walter Van Steenbrugge aan VTM Nieuws.
 3. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.