Roger Vangheluwe trok na zijn ontslag naar de abdij van West-Vleteren. Slechts één maal kon hij er op foto worden vastgelegd, toen hij een wandelingetje ging maken.
Volledig scherm
Roger Vangheluwe trok na zijn ontslag naar de abdij van West-Vleteren. Slechts één maal kon hij er op foto worden vastgelegd, toen hij een wandelingetje ging maken. © Henk Deleu

Brugse bisschop wil Vaticaan overtuigen om Vangheluwe te straffen

De nieuwe bisschop van Brugge Lode Aerts vindt dat zijn voorganger Roger Vangheluwe alsnog gestraft moet worden voor zijn toegegeven seksueel misbruik. Hij gaat daarop aandringen in het Vaticaan. Dat schrijven Het Nieuwsblad, De Standaard en de Gazet van Antwerpen vandaag.

  1. Pedofiele bisschop Vangheluwe geconfronteerd met slachtoffer: "Hij ontkent alles"

    Pedofiele bisschop Vangheluwe geconfron­teerd met slachtof­fer: "Hij ontkent alles"

    Oud-bisschop van Brugge Roger Vangheluwe, die zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik bij minderjarigen, is nog eens opgedoken. Deze ochtend werd hij geconfronteerd met een van zijn slachtoffers, Kris Verduyn uit het West-Vlaamse Meulebeke. De man beweert dat hij 25 jaar geleden door de geestelijke misbruikt werd. Vangheluwe ontkent alles. "Dit komt zeer hard aan voor mijn cliënt", zegt advocaat Walter Van Steenbrugge aan VTM Nieuws.