De leerlingen van het vijfde en zesde jaar van Vrije Basisschool Ruien op de Milieuboot: een klein avontuurtje!
Volledig scherm
De leerlingen van het vijfde en zesde jaar van Vrije Basisschool Ruien op de Milieuboot: een klein avontuurtje! © rv

Vrije Basisschool Ruien vaart met de Milieuboot van Oudenaarde naar Kerkhove en terug

KluisbergenDe leerlingen van de Vrije Basisschool Ruien voeren met de Milieuboot van Oudenaarde naar Kerkhove en terug. Onderweg werd er gespeurd naar alle leven op, naast en in de Schelde. Spannend was het zeker, ook voor de juffen.

 1. Motorcompartiment van auto vat vuur tijdens het rijden

  Motorcom­par­ti­ment van auto vat vuur tijdens het rijden

  De brandweer is dinsdagnamiddag omstreeks 13.00 uur moeten uitrukken naar het kruispunt van de Lange Dreef met de Rijmenamseweg in Rijmenam bij Bonheiden. Het motorcompartiment van een wagen had het er vuur gevat. “Het was de autobestuurster zelf die de brand tijdens het rijden plots had opgemerkt”, vertelt Larissa Gommers van de Hulpverleningszone Rivierenland. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig in lichterlaaie. Het vuur was echter snel onder controle. Nadien werd de wagen getakeld. Door de interventie van de hulpdiensten werd de rijbaan tijdelijk afgesloten voor het verkeer.
  Keerbergen
 2. Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen
  Gouden Formule 1
  6

  Red Bull domineert, Alonso scoort stevig: de eerste speeldag van de Gouden Formule 1 onder de loep genomen

  Max Verstappen strandde in de GP van Saudi-Arabië na een knappe inhaalrace op de tweede plaats. Enkel ploegmaat Sergio Pérez bleef uit zijn greep. Had jij dit voorspeld? Ga dan nu aan de slag voor de volgende GP in Australië en de rest van het seizoen: met de Gouden Formule 1 kan jij immers het beste raceteam samenstellen en zo kans maken op de hoofdprijs van maar liefst 4.000 euro.
 3. Leuven gaststad voor grootste Europees Jeugdparlement sinds ontstaan: “Ontmoetingsplaats voor diverse jonge geesten”

  Leuven gaststad voor grootste Europees Jeugdparle­ment sinds ontstaan: “Ontmoe­tings­plaats voor diverse jonge geesten”

  “Democratie door Diversiteit.” Dat is de slogan waarmee het Europees Jeugdparlement België gisteren in Leuven zo’n tweehonderd jongeren uit verschillende landen voor de 29ste keer samenbracht. Van 20 tot 24 maart stippelen de jongeren zelf het beleid uit door voorstellen te formuleren en in dialoog te treden met de beleidsmakers. Het is de grootste Belgische top sinds het ontstaan van de organisatie.
  Leuven