Doodrijder Maxim D. komt de rechtbank uit.
Volledig scherm
Doodrijder Maxim D. komt de rechtbank uit. © Vertommen

Vijf jaar rijverbod voor doodrijder Noah

HAACHT/KEERBERGENDe 25-jarige Maxim D. uit Haacht is veroordeeld tot vijf jaar rijverbod en twee jaar cel. In de zomer van 2015 reed hij 's nachts Noah Mortier (16) uit Keerbergen en zijn vriend Siemen aan langs de Stationsstraat in Haacht. Noah overleefde het ongeval niet. De rechter tilde zwaar aan het feit dat de twintiger gewoon doorreed en in de eerste plaats zijn auto wou laten herstellen.

 1. Zorg Leuven vaccineert medewerkers en vrijwilligers tegen seizoensgriep: “Aantal inschrijvingen steeg van 503 naar 728”
  Leuven

  Zorg Leuven vaccineert medewer­kers en vrijwilli­gers tegen seizoens­griep: “Aantal inschrij­vin­gen steeg van 503 naar 728”

  De voorbije maanden werd Zorg Leuven op de proef gesteld in de strijd tegen het coronavirus. Zowel in de woonzorgcentra als in de assistentiewoningen, de thuiszorg en de kinderopvang zet Zorg Leuven nu alles op alles om het coronavirus buiten te houden maar ook tegen de griep wordt gestreden. “Met het griepseizoen voor de deur bieden we alle medewerkers en vrijwilligers een gratis griepvaccin aan”, zegt Bieke Verlinden (sp.a).
 2. Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousingproject woon je minder anoniem dan in een appartement in de stad.”
  Livios

  Els en Sofie zijn helemaal overtuigd van cohousing: "In een cohousing­pro­ject woon je minder anoniem dan in een apparte­ment in de stad.”

  Beperkte bubbels, social distancing, alleen thuis werken,... Heel wat mensen voelen zich eenzaam door de coronamaatregelen. Maar daar hebben Els en Sofie geen last van. Zij kozen ervoor om te wonen in een cohousingproject. Dit is een manier van gemeenschappelijk wonen, waarbij je toch je privacy behoudt. “Ik wist meteen dat deze nieuwe woonvorm iets voor mij was”, vertelt Els aan bouwsite Livios.
 1. Stad Leuven en De Lijn onderhandelen over meer bussen in strijd tegen coronavirus: “Lijnen versterken die vaak worden gebruikt door scholieren”
  Leuven

  Stad Leuven en De Lijn onderhande­len over meer bussen in strijd tegen coronavi­rus: “Lijnen versterken die vaak worden gebruikt door scholieren”

  De stad Leuven dringt er bij vervoersmaatschappij De Lijn op aan om veelgebruikte buslijnen nog te versterken. Meer bussen zijn een wapen in de strijd tegen de verdere verspreiding van het coronavirus want sinds de start van het nieuwe school is het druk op de bussen in Leuven. Schepen David Dessers (Groen) is blij dat er na gesprekken met De Lijn versterkingen komen voor enkele lijnen.
 1. Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk
  Play
  games

  Wij hebben de nieuwe Xbox al: unboxing en eerste indruk

 2. 11 iconische rollen van Sean Connery
  Play
  film

  11 iconische rollen van Sean Connery