Voormalig terreineigenaar Jef Van der Auwera met een naar schatting duizend jaar oude restant van de waterput die de nederzetting van drinkwater moest voorzien.
Volledig scherm
Voormalig terreineigenaar Jef Van der Auwera met een naar schatting duizend jaar oude restant van de waterput die de nederzetting van drinkwater moest voorzien. © Sven Ponsaerts

Verkaveling legt 1.000 jaar oude nederzetting bloot

KEERBERGENDat er een kwikverontreiniging in de grond zat, was al langer bekend. Maar nu werd er tijdens een grootschalig archeologisch onderzoek op de locatie voor de nieuwe verkaveling aan de Bakestraat in Keerbergen ook een eeuwenoude drinkwaterput opgegraven. Volgens archeologen bevond er zich duizend jaar geleden een onbekende omwalde nederzetting. De gemeente gaat de houten restanten mogelijk tentoonstellen.

 1. Politie flitst 83 autobestuurders tijdens snelheidscontroles

  Politie flitst 83 autobe­stuur­ders tijdens snelheids­con­tro­les

  De politie van Bodukap (Bonheiden, Duffel, Sint-Katelijne-Waver en Putte) heeft tijdens twee verschillende snelheidscontroles 83 chauffeurs geflitst. De politie stond onder meer opgesteld langs de Heistsesteenweg en in de Pachtersdreef in Putte. Daar mag er respectievelijk 50 en 30 kilometer per uur worden gereden. De hoogst gemeten snelheid op de Heistsesteenweg bedroeg 71 kilometer per uur, langs de Pachtersdreef reed één chauffeur 50 kilometer per uur. Alle snelheidsovertreders zullen binnenkort een proces-verbaal in de brievenbus mogen verwachten. In totaal controleerde de politie 366 chauffeurs.
  Putte
 2. Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Gekocht’-koppel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangetekend schrijven kregen”
  PREMIUM

  Verbouwing afgelegen huis kost ‘Blind Ge­kocht’-kop­pel 616 euro aan… brieven: “Plots hadden we 88 ‘buren’ die aangete­kend schrijven kregen”

  Verbouwen na gezinsuitbreiding: het hoeft geen opzien te baren. Maar toen ‘Blind Gekocht’-deelnemers Tom Robberechts (31) en Vicky Van Der Elst (29) eraan begonnen, kregen ze plots een factuur van 616 euro in de bus. Kosten die de stad Mechelen hen aanrekent, nadat in het kader van een openbaar onderzoek rond hun verbouwingswerken, 88 buren aangetekend aangeschreven werden. “Omdat een klein stukje tuin grenst aan het perceel van een flatgebouw...”
  Mechelen
 3. Horecakoppel opent restaurant Tabernakel in hartje Bonheiden: “Willen dat de gasten hun tijd nemen om van het eten te genieten”
  PREMIUM

  Horecakop­pel opent restaurant Tabernakel in hartje Bonheiden: “Willen dat de gasten hun tijd nemen om van het eten te genieten”

  Onder de kerktoren van Bonheiden kan je voortaan gaan lunchen en dineren bij Tabernakel. Gastvrouw Kim VanderAerschot en chef Steven Mispelters deden eerder ervaring op bij dezelfde horeca-werkgever en vonden dat de tijd rijp was voor een eigen avontuur. Na enkele maanden verbouwen zijn ze klaar om hun gasten te ontvangen. “We willen klanten een totaalbeleving geven”, klinkt het.
  Bonheiden