De nek van Valeriya, vlak na haar operatie.
Volledig scherm
PREMIUM
De nek van Valeriya, vlak na haar operatie. © RV

Valeriya (23) krijgt kogel in nek terwijl ze buiten studeert: “Mogelijk een buur die jaagt op vogels”

Terwijl ze in volle ijver studeerde voor haar herexamens in de achtertuin, werd de 23-jarige Valeriya vorige week plots geraakt door een kogel in haar nek. Allicht een verdwaald projectiel, waarvan de afkomst nog totaal onbekend is. Het Leuvense parket onderzoekt de zaak. “Het scheelde maar enkele millimeters of ik zat nu in een rolstoel.”

8 reacties

 • Gerard Braeckmans

  1 maand geleden
  Albert de Lovendeghem, "Zoiets kan niet in een woonwijk", zeg je. Dat kan nergens, je mag zelfs niet schieten op houtduiven. Als je met dat ding in het bos gaat schieten dan kan je ook een wandelaar raken. Punt uit.
 • Marc Spandel

  1 maand geleden
  Misschien komt het wapen van iemand die in bezit is van een 3D- printer?
 • Albert de Lovendeghem

  1 maand geleden
  Gemakkelijke conclusie: iemand uit de buurt schiet op houtduiven, die zijn lekker in de pot en wreten zich te pletter in moestuinen en fruitbomen. Via de kogel is het wapen snel gevonden, schietrichting en afstand is te bepalen, buurtonderzoek bij loslippige buren ...kwestie van tijd om de dader te vinden en hopelijk op te pakken. Zoiets kan niet in een woonwijk.
 • Danny Allemeersch

  1 maand geleden
  Spoedig herstel Valeriya en hopelijk vinden ze snel die schutter.
 • Bettina De mol

  1 maand geleden
  Genees vlug lieverd, je zult er wel komen met je examens!! Knuffel van Betty
 1. Met zijn elektrische fietsen wil Filip (51) Europa veroveren: “Putten of kasseien? Met de ÅSKA BIKE is zelfs op Belgische wegen rijden een plezier”
  PREMIUM

  Met zijn elektri­sche fietsen wil Filip (51) Europa veroveren: “Putten of kasseien? Met de ÅSKA BIKE is zelfs op Belgische wegen rijden een plezier”

  “Doorgedreven comfort, fietsveiligheid en een rijervaring waar je alleen maar gelukkig van kan worden.” Met de ÅSKA BIKE, die eind deze maand officieel wordt gelanceerd, wil ondernemer Filip Dehing (51) uit Leefdaal de elektrische fiets ‘revolutioneren’. Daarvoor doet hij uitsluitend een beroep op gespecialiseerde Belgische en Europese leveranciers. “Met enkele belangrijke zaken onderscheiden wij ons van de concurrentie.” Koken kost geld, zo blijkt uit het prijskaartje van de tweewieler.
 2. Vlaams minister van welzijn opent vitrinetentoonstelling op Wereld Alzheimer Dag: “Vergeet de ziekte, kijk naar de persoon.”
  Leuven

  Vlaams minister van welzijn opent vitrineten­toon­stel­ling op Wereld Alzheimer Dag: “Vergeet de ziekte, kijk naar de persoon.”

  Met een nieuwe diagnose wereldwijd iedere vier seconden, 140.000 patiënten in Vlaanderen en Brussel, en een geschatte verdubbeling van dat aantal in 2070 is dementie een huizengroot probleem. Vandaag, op Wereld Alzheimer Dag, opende Vlaams minister van welzijn Hilde Crevits (CD&V) de vitrinetentoonstelling ‘Sprekende Beelden’. 75 verbeelde verhalen over dementie in 16 vitrines houden de dialoog met de omstaander springlevend.
 3. Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe
  Play
  TV
  1

  Trailer van aflevering 7 ‘House of the Dragon’ belooft meest intense en emotionele aflevering tot nu toe

  De trailer voor de zevende aflevering van HBO-serie ‘House of the Dragon’ toont de eerste beelden van wat een zeer intense aflevering blijkt te worden. Het begint met de nasleep van de vurige dood van Laena Velaryon. Maar daar blijft het niet bij. Want er wordt ook een draak vermist en er lijken dodelijke allianties te zijn gevormd terwijl de spanningen in Westeros hun hoogtepunt bereiken.